Sanat

Kurumsal hayattan stand-up dünyasına…

Hayatımıza kattıkları kahkahalar için her birine teşekkür ederiz!

Bizi biz yapan diplomalarımız veya profesyonel hayattaki sigortalı işlerimiz midir? Bu soruya farklı açılardan yaklaşıp başka başka cevaplar bulabiliriz. Ama kesin olan bir şey var ki, çok küçük yaşlarda aldığımız kararlarla hayallerimizi sınırlandırmak zorunda değiliz.
Kurumsal şirketlerdeki profesyonel hayatı arkasında bırakıp sahneye adım atan çok fazla isim var biliyorsunuz. Sayıları da gün geçtikçe artıyor. Bu yazıda diplomalarından vazgeçip kendilerine bambaşka yollar çizen stand-up sanatçılarını inceledik.


Gösterdikleri cesaretle hepimize ilham oldukları ve hayatımıza kahkaha kattıkları için her birine teşekkür ederiz!

Cem Yılmaz

Cem Yılmaz’ın Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü mezunu olduğunu bilmeyen yoktur. Mizah dünyasına, üniversite yıllarında Leman dergisinde karikatür çizerek adım attı. Akademik hayatlarımızın, hayallerimizi sınırlayamayacağını ilk ondan öğrendik. Uzun yıllardır tüm gösterileri kapalı gişe olan usta komedyen, bu dönüşümün öncülerindendir.

  • 31/10/2021, CMYLMZ-Diamond-Elite-Platinum-Plus – İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

Ata Demirer

Ata Demirer son yıllarda komedyen kimliğiyle ön plana çıksa da aslında kendisi bir müzisyen. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü mezunu. Müzik dünyasından stand-up sahnelerine uzanan yolculuğu, bize çalışmak ve başarmak konusunda ilham veriyor.

Kaan Sekban


Yılın Bileti Anketi’nde sizin oylarınızla iki yıl üst üste “Yılın Stand-up Sanatçısı” ödülünü kazanan Kaan Sekban da bu isimlerin başında geliyor. Takipçilerine “kuzenlerim” diye hitap eden Kaan, stand-up kariyerinden önce bir banka çalışanıydı. Odasından yaptığı canlı yayınlar sayesinde sosyal medyanın bize kazandırdığı en eğlenceli isimlerden biri oldu. Kendisini sahnede canlı izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Yasemin Sakallıoğlu



“Doğru Koca Nasıl Seçilir” videosuyla tanınan Yasemin de tıpkı Kaan gibi bankada çalışan bir beyaz yakalıydı. Bankada çalıştığı dönemlerde tiyatroyla ilgileniyordu ama belli ki bu ona yetmiyordu. İstifasının ardından başladığı serüven stand-up sahnelerine uzandı. İyi ki öyle olmuş! Şu anda kendisi sahnede izlediğimiz en komik stand-up sanatçılarından biri!

  • 25/10/2021, Yasemin Sakallıoğlu – Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu
  • 03/11/2021, Yasemin Sakallıoğlu – Maximum Uniq Hall
  • 17/12/2021, Yasemin Sakallıoğlu – Bostancı Gösteri Merkezi

Miray Akovalıgil


Hem avukatlık hem tercümanlık hem de oyunculuk yapan Miray, bu çok yönlü meslek hayatına bir de stand-up’ı ekledi. Şu anda hepsini aynı anda yapıyor. Sahnede izleyebileceğiniz en cesur isimlerden biri. Online olarak devam ettiği gösterilerinde hayallerinden ve dönem dönem yaşadığı yeme bozukluğundan bahsederek dertlerimizi mizahla çözüyor.

  • 16/10/2021, HEY = Hayallerini Ertelediğin Yeter – Online Gösterim
  • 23/10/2021, YDY = Yedik Dünyaları Yeter! – Online Gösterim

Ferhat Aydın


Ferhat da diğer isimler gibi kendine yepyeni bir kariyer inşa etti. Kendisi bir psikolog ama danışanlar ona gitmiyor, o danışanlara gidiyor diyelim. Kendisini Bar Psikoloğu olarak tanımlıyor ve kendi bulduğu psiko-gösteri formatı ile psikolojiyi stand-up sahnesine taşıyor.

Doğu Demirkol


Doğu için uzun süren kurumsal ve profesyonel bir hayattan bahsetmeyeceğiz ama kendisinin İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olduğunu düşünürsek onu da diplomasıyla sınırlı kalmayıp hayallerinin peşinden koşan komedyenler arasına gönül rahatlığıyla dahil edebiliriz. Kendisi bu dönemin en zeki komedyenlerinden biri. Canlı izlediğinizde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

  • 24/10/2021, Doğu Demirkol – Beşiktaş Kültür Merkezi
  • 28/10/2021, Doğu Demirkol – Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi
  • 13/11/2021, Doğu Demirkol – Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM) BEYLİKDÜZÜ / İstanbul logo Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi
  • 19/11/2021, Doğu Demirkol – Maximum Uniq Hall

Zeynep Girgin Kalelioğlu


Zeynep’i henüz sahnede izlemedik ama sosyal medya hesabı başlı başına bir stand-up gösterisi tadında. Kendini “Diplomasını uçak yapan avukat” olarak tanımlıyor.

Lohusa Anne 2019'un En komik Videoları