MÜZİK

Tüyleri Diken Diken Eden Oscar And The Wolf Şarkıları

Oscar And The Wolf’un Babylon Bomonti’deki konserine saatler kaldı.

Heyecanlı bekleyişteyiz. İki gün üstüste arabesk soslu elektronik müziğe doyacağız.

Konuyla ilgili Twitter’da bir anket düzenlemiştik. Anket sonuçlarına göre; Oscar And The Wolf’un yaptığı müzik tarzını “Elektronik Barok Pop” olarak tanımladınız.

Konser öncesi, Spotify’da en çok dinlenen Oscar And The Wolf şarkılarına göz atalım.

1-Birincisi tabii ki Strange Entity!

Şarkıyı neden bu kadar sevdik?  Max Colombie’nin tatlı aksanıyla “But you’re heartless, you’re heartless” demesini sevdik.

Oscar And The Wolf - Strange Entity

2-Spotify’da en çok dinlenen ikinci şarkısı: Princes!

Şarkıyı neden bu kadar sevdik? Hem sözlere bayıldık, hem de şarkının nakarat kısmındaki bir anda yükselişe geçme hissini sevdik. ;)

Oscar and the Wolf - Princes

3-Spotify’a göre üçüncü favori: Joaquim. (Bence Türkiye’de en çok bu şarkısı seviliyor.)

Şarkıyı neden bu kadar sevdik? Milletçe bu şarkıda arabesk ögeler olduğunu iddia ediyoruz.  :) Kanımız çekiliyor. Joaquim dinleyenlere bir haller oluyor. Sırf Joaquim’i canlı dinlemek için konsere bilet alan var.

Oscar & The wolf - Joaquim

Diğer favorilere de göz atalım…

Tabii ki Orange Sky!

Şarkıyı neden bu kadar sevdik?  Oscar And The Wolf’u Oscar And The Wolf yapan bu şarkıdır. Grubu tanıyıp sevmemizin sebebidir. Diğer şarkılar kadar ağır değil. En azından bilek kestirmiyor. Ama Max burada da “cool”luğundan taviz vermemiş.

OSCAR AND THE WOLF -Orange Sky- (Official Clip)

En güncel favori ise: Back To Black!

Şarkıyı neden bu kadar sevdik? Amy Winehouse’dan başka kimseden dinlemeyi sevmediğimiz “Back To Black”i Oscar And The Wolf’tan dinleyince içimiz bi’ hoş oldu. Max’in melankolik sesi ve Tsar B’nin seksi aksanı “Black The Movie”nin soundtrack’ine fena yakıştı.

Oscar And The Wolf feat. Tsar B - Back to Black (Film Black Version) - Official Music Video

Listenin sonuna “You’re mine”ı eklemeden geçeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Şarkıyı neden bu kadar sevdik? Raving George’u neden bu kadar sevdiğimizi anlamak için önce bu güzeller güzeli Belçikalı DJ’i tanıyalım. Kendisini “Karanlık ve melankolik tekno müzik seven bir artist” olarak tanımlamış. Ne demişler? “Disney karakterlerinin içinde bile karanlık bir taraf vardır.” Yani içimizdeki melankoli onun mixleriyle vücut buluyor diyebiliriz. Raving George’un bu derin hissiyatı Oscar And The Wolf’un tarzıyla öyle güzel bütünleşti ki ortaya dinlemekten sıkılmadığımız “You’re Mine” çıktı.

Raving George feat. Oscar And The Wolf - You're Mine (Official Music Video)

Canlı performans videolarından anladığımız ve 30 Ağustos 2015 İzmir konserine gidenlerden öğrendiğimiz kadarıyla, bu iki akşam çok keyifli konserler izleyeceğiz.

Bilet bulamayanlara küçük bir hatırlatma yapalım: Perşembe gecesi gerçekleşecek konseri Babylon TV’den canlı izleyebilirsiniz. Linki buraya bırakalım. ;)

Pencerelere bayrak asma sebebimiz Ozan Bozdağ’a da buradan selam olsun! Neticede grubun klavyesi ve hasta olduğumuz “sound”ları ona emanet. :)
ozanbozdag