Güncel

PJ Harvey Sonunda İngiltere’de 1 Numarada!

PJ Harvey, son albümü “The Hope Six Demolition Project” ile bugün itibariyle (27.04.2016) İngiltere listelerinin zirvesine yükseldi.

Bunun tarihte bir ilk olduğunu da belirtelim. Kendisi ilk kez İngiltere’nin tahtına oturuyor. Peki şaşırdık mı? Açıkçası evet. Çünkü 15 Nisan’da çıkan son albümüyle, deyim yerindeyse sevenlerinin arasına nifak tohumları ekmişti. Kimileri, albümün rock eksenine girmesini davullarla kutladı kimi ise politik duruşuna bir anlam veremedi. Neyse ki herkes bir noktada hem fikir: Albüm çok iyi!

Aslına bakarsanız albüm hem politik eleştiri yaptığı için, hem de umut vadeden şarkı sözleri barındırdığı için bu kadar sevildi. Kariyerinin başlarında suya sabuna dokunmayan PJ Harvey göz göre “Politik taşlamalara girmezse ölecek” hastalığına yakalandı. Fakat bu hali sizce de daha iyi değil mi?

Hatta albümden gelen ilk klipler de durumun ciddiyetinin kanıtı. Mesela The Community Of Hope klibinde  “A Darkness Visible” projesinde Afganistan’ı fotoğraflayan görüntü yönetmeni Seamus Murphy ile birlikte çalıştılar. Klipte; bir yandan savaş sonrası hüznü üzerimize çöküyor, bir yandan da umut doluyoruz.

PJ Harvey - The Community Of Hope

PJ Harvey İngiltere’de ve dünyada zirveye yerleşirken, 8 Haziran’da gerçekleşecek İstanbul konseri için heyecanımız gittikçe artıyor. Sonuçta Adele’in albümünü sollayıp liste başına yerleşmiş bir müzisyenden bahsediyoruz.

PJ Harvey’i canlı dinlemek isteyenleri ise biletler için şu linke yönlendirelim.

Albümü hatim etmek isteyenleri şöyle alalım…