Eğitim

Psikolojinizi anlamaya YouTube’tan başlayabilirsiniz.

Zor dönemlerden geçiyoruz. Bedenimizin sağlığı bir yana, akıl sağlığımızı da korumak durumundayız. Neşe dolu olup, eski yöntemlerle stres atmak mümkün değilse de psikolojimizi şu anda olduğundan daha iyi bir noktaya getirmek için yapabileceğimiz bir kaç küçük şey var. Kendinizi tanımaya ve psikolojinizi anlamaya YouTube'tan başlayabilirsiniz.

Sadece bedenimizi dinç tutmakla kalmayıp zihnimizi de dinlendiren yoga, pilates ve meditasyon gibi aktivitelere daha fazla zaman ayırabileceğinizi, beslenmenize ve uykunuza dikkat etmeniz gerektiğini zaten biliyorsunuz. Onun dışında sağlam bir psikoloji için Youtube’tan sizin için derlediğimiz psikoloji kanallarını da takip edebilir, kendinizi dinleyerek nerelerde gelişime ihtiyaç duyduğunuzu tespit edebilirsiniz. Bu sayede hangi konularda ilerleme kaydetmeniz gerektiğini açıkça görebilirsiniz. Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz bu günlerde, bu videolar size bambaşka bir bakış açısı kazandırabilir.

Gülseren Budayıcıoğlu

Önce kitaplarıyla milyonlara ulaşan şimdi de kitaplarından uyarlanan dizilerle gündeme gelen Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Youtube kanalındaki videolar ve videolarda yer alan öneriler sayesinde kendinizi terapi koltuğunda bulacaksınız. Bu kısa videolar farkında olmadan size kendinizle ve yaşadığınız çevreyle ilgili çok büyük ipuçları verecek.

Bugünler Bize Neler Öğretiyor?


Doğan Cüceloğlu

90’lı yıllarda yaptığı TV programlarıyla Türkiye’yi psikoloji bilimiyle tanıştıran Doğan Cüceloğlu, yazdığı kitaplarla da ülkemizde ciddi bir farkındalık yarattı. Kendisi şu anda Youtube’u aktif olarak kullanıyor. Doğan Cüceloğlu’nun derin bilgi birikiminden faydalanmak için Youtube kanalını takip edebilirsiniz.

Çaresizlik Duygusu


Açık Beyin

Dr. Sinan Canan’ın da aralarında bulunduğu bilim insanları tarafından kurulan, yayın ve eğitim kuruluşu Açık Beyin’in web sitesindeki muhteşem içerikler ile davranış kalıplarınızın nedenlerini öğrenebilir, farklı alanlardaki konularda bambaşka fikirlere sahip olabilirsiniz. Açık Beyin’in Youtube kanalındaki bazı videoların konuları şöyle:
-Birisi Bize Bağırdığında Neden Bağırarak Bağırma Deriz?
-Benim Bu Hayata Ne Katkım Var?
-Çok Eşlilik Doğamızda Mı Var?
-Vitaminler Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

SoruYorum - Vitaminler Gerçekten İşe Yarıyor Mu ?


Loş Sohbet

Loş Sohbet, aslında Caner Özyurtlu’nun Youtube kanalındaki bir sohbet programı. Caner Özyurtlu bu programda ünlülerle onların kariyerleri ve günlük konular üzerinde konuşuyor. Videolarından birinde Psikolog Mehtap Güngör’ü ağırladı. Mehtap Güngör’ün Ukde isimli kitabı günümüzün en çok satan kitaplarından biri. Psikoterapi seanslarını konu alan kitap herkes için öğretici şeyler sunuyor. Bu videoda hem kitaba dair detaylar bulabilir, hem de EMDR gibi psikoterapinin farklı yöntemleriyle tanışabilirsiniz.

Loş Sohbet I Klinik Psikolog Mehtap Güngör, Ezgi Mola


Deniz Dülgeroğlu

Deniz Dülgeroğlu, diş hekimliğini fırlatıp atlamış, içindeki karamsarlığı yeteneğiyle birleştirip hayallerinin peşinden koşmuş ve sonunda istediği mesleği yapmaya başlamış bir reklam yazarı. Kendisinin bu listede olmasının sebebi ise, 20 yıllık terapi anılarını ve terapiden öğrendiklerini, alışkın olmadığımız bir cesaretle anlatması. Merdiven Altı Terapi adını verdiği bu seride; Deniz en karanlık anılarının üzerine gidip bize ışık oluyor. Onun hangi travmaları hangi yöntemlerle aştığını görmek muhtemelen sizin de şu ana kadar farkına varamadığınız gerçeklerle yüzleşmenizi sağlayacak, belki de size ilham verecek. Kendisini Spotify üzerinden de takip edebilir, zaman zaman ağlayarak anlattığı hikayelere siz de ortak olabilirsiniz.

Neden Geceleri Uyuyamıyorum? | Merdiven Altı Terapi - Deniz Dülgeroğlu


ThinkHouse Eğitimleriyle yepyeni dünyalar keşfedin!

Türkiye’de ilk kez psiko-felsefe workshopları başlatarak kayda değer bir kültür hareketine imza atan THINK House, felsefe, edebiyat ve psikoloji dünyasını sahiplenen programlarını, klasik atölye/workshop anlayışından çıkararak, birer sosyo- gösteriye dönüştürüyor. [Bilet Al]