YAŞAM

Yaratıcılık Bulaşıcıdır!

“Yaratıcılık Bulaşıcıdır.”

Einstein bunu söylerken, bir de bulaştırın diye eklemiş. Anlaşılan Kristal Elma Yaratıcılık Festivali bu sözü çok önemsiyor, ciddiye alıyor. Sektöre ve kentimize yaratıcılığı iyice bulaştırmak istiyor.

Anlı şanlı ekonomistler “orta gelir tuzağından kurtulmak için yaratıcılığa, farklılaşmaya, fasonculuktan kurtulup, katma değerli ekonomiye ulaşmaya ihtiyacımız var” diye yazar çizer. Tümü de haklıdır.

Yeni ekonomide marka, patent, buluş olmadan öne çıkmak pek mümkün değil. Ancak yaratıcılığa duyulan ihtiyaç sırf bunlarla sınırlı değil.

  • Basitçe, bir ifade aracı olarak yaratıcılığa ihtiyacımız var.
  • Gelecekle ilgili iyimser olabilmek için yaratıcılığa ihtiyacımız var.
  • Siyasi gündemde boğulmamak için yaratıcılığa ihtiyacımız var.
  • Yetişme çabası, yakalama çabası, trafik ve stresten kurtulmak için biraz aylaklık ve yaratıcılığa ihtiyacımız var.

Kristal Elma Yaratıcılık Festivali, tam da bu noktada imdadımıza yetişiyor. Dolu dolu programıyla her zamanki gibi yaratıcılığın sınırlarını zorluyor.

5-6 Ekim’de Uniq’te… 48 saat canlı müzik… Gecelerde Evrencan Gündüz, gündüzlerde Sofar Sounds sahnesi.

Şahane bir line up, onlarca ilham veren yaşam öyküsü: Saroo, yaşamı Lion filmine konu olan, ailesine Google Maps ile kavuşan adam.

Rula Jebreal, Filistinli öksüz kızın gazeteci ve yazar olması, batıda tutunması ve İslam kadın ilişkisine bakışı.

Dr. Shafi Ahmed, fütürist ve nöro bilimci. Sam Saunders, We Are Social, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Selfie’nin Sosyolojisi, Michelin yıldızlı lokantalardan dürüme Basta ile yolculuk Şef Kaan Sakarya. İki tam gün film gösterimi.

Ünlü reklamcı S. Sagmeister’ın The Happy Project’i. Blanchett’li Manifesto. Kara Atlas. Cannes’da uzayan kuyruklarla beklenen, ilk kez Türkiye’de, Saatchi Cuts 2017 New Directors Reel. Kedi, yeniden. Ouchh TV enstalasyonları.

Teneffüs nefes almaktan gelir ya, 5-6 Ekim teneffüs zamanı…