YAŞAM

Tüm zamanların en ünlü 12 girişimcisi

Tüm zamanların en ünlü 12 girişimcisi ve onları bu kadar zengin yapan faktörleri sizin için inceledik. Yazının devamını İstanbul TALKS’un blogundan okuyabilirsiniz.

1-Oprah Winfrey

Bildiğiniz gibi, Oprah $3 milyarlık değeriyle 21. yüzyılın en zengin siyahi insanı ve tartışmaya açık da olsa, dünyanın kitleler üzerinden en çok etki sahibi olan kadını.

2-Richard Branson

Branson, okulu bırakarak “Radikal ve Reformist düşünceler için bir forum” olarak algıladığı “Student” adlı dergiyi çıkardı.

3-Walt Disney

Walt Disney bir sanat stüdyosunda dergi ve gazeteler için reklamlar çizmeye başladı. Zamanla reklamlarla çalışmayı sevdi ve animasyonla ilgilenmeye başladı ve kendi animasyon şirketini kurdu.

4-J.K. Rowling

En iyi satanlar listesine altın harflerle giren serisi yayınlanmadan önce Rowling sosyal yardımla geçinmeye çalışan bir bekar anneydi. Günümüzde net değerinin $1 milyar olduğu söyleniyor.

5-John Paul DeJoria

DeJoria, büyütülmek üzere Los Angeles’ta bulunan bir yetimhaneye gönderildi ve bu süreç boyunca bir sokak çetesiyle bile zaman geçirdi.

6-Madam CJ Walker

1867’de doğan Walker’ın ebeveynleri ve kardeşlerinin tamamı Louisiana’da köleydiler. Ailesinde doğar doğmaz özgür olarak nitelendiren sadece kendisidir.

7-Steve Jobs

Jobs üniversiteyi ailesinin yaşadığı finansal zorluklardan dolayı bıraktı. Hayata tutunabilmek için gayri resmi bir şekilde dersler almaya, lokal Hare Krishna manastırından ücretsiz yemeklerle karnını doyurmaya ve Coca Cola şişelerini karşılığında bozuk para almak için toplamaya devam etti.

8.Andrew Carnegie

Carnegie’nin büyürken çok zor bir hayatı oldu. Çocukluğunu fabrikalarda çalışarak ve gecelerini de asla geçmeyen açlığından kaçmak için uyuyarak geçirdi.

 9.Benjamin Franklin

Franklin paratonerin ve bifokal camların yaratıcısı olarak biliniyor.Birçok ünlü girişimci gibi, Franklin de çok fazla iş ile uğraşmıştı.

10.John D. Rockefeller

 

Rockefeller rakiplerini piyasadan kaldırmak için tekin olmayan iş stratejileri kullanmakla suçlansa da, bütün hayatı boyunca hayır kurumlarına $500 milyon vermiştir.

11-Hans Christian Andersen

Hans Christian Anderson’ın sert azmi ve “adam olan kendini kendi yaratır” anlayışı, onu ünlü girişimciler listesine altın harflerle yazıyor. Anderson yoksul bir ailede büyümüş ve bir falcının söyledikleri üzerine 14 yaşındayken tek başına Kopenhag’a gitmiştir.

12-Bill Gates

Bill Gates çağımızın en ünlü girişimcilerinden biri. Dünyanın en zengin adamı Gates’in net değeri $79 milyarın üzerinde tahmin ediliyor. Geçtiğimiz 21 yılın 16’sında “Dünyanın En Zengin İnsanı” ünvanını elinde tutmuştur.

Bu girişimcilerden nasıl ilham alınmaz ki? Hikayelerin devamı için İstanbul TALKS blog’taki yazıyı mutlaka okumalısınız.

Unutmayın; aklı ve ruhu zamanın ötesinde olan herkes İstanbul Talks etkinliklerinde buluşuyor. Biletlere buradan ulaşabilirsiniz.