YAŞAM

Futbol Tutkusu Hiçbir Şeye Benzemez!

“Bu içerik Ahmet Şen tarafından yazılmıştır.”

[email protected]

Futbola sadece bir spor gözüyle mi bakıyorsunuz?

Goal sergisi algınızı değiştirecek.  30 milyon Euro değerindeki futbol koleksiyonundan seçilen 600 kıymetli parça sergide sizi bekliyor!

tablet

 

⚽️ Gidin! Görün! Öğrenin!

Sergi alanına ilk giriş yaptığınız andan itibaren, sesler ve görseller adeta bir stadyum ambiyansı yaratıp sizi daha da içerilere doğru girmeye teşvik ediyor.

⚽️ Taktiğinizi seçin!

Taktiğinizi Seçin!

Öncelikle size verilen tabletler sayesinde gönlünüzde yatan taktiği belirliyorsunuz:

4-4-2?      4-4-3?      4-2-3-1?

Benim seçimim 4-2-3-1 oldu. Daha sonra sizi dört duvarı rengarenk formalarla kaplı bir oda karşılıyor, tam ortasında da tarihte bilinen ilk futbol topu! Hop elinizdeki tabletten numaralandırılmış nesneye dokunarak neymiş ne değilmiş okuyabiliyorsunuz.

Dünyanın İlk Futbol Topu

Bilinen İlk Futbol Topu! (1861-1864)

⚽️ İşler ufak ufak kızışmaya başlıyor!

Takım oluşturmaya  ilk önce kaleci seçimiyle başlıyoruz, efsane kalecilerin eşyalarına bakarak ve tabletteki videolara, bilgilere göz gezdirerek “bir gözlemci edasıyla” seçimimizi gerçekleştiriyoruz.

O. Kahn – I. Casillas – G. Buffon gibi efsane isimlerden birini seçebilirsiniz- ki ben tercihimi Manuel  Neuer için kullandım.  Ardından defansif oyuncular kısmına geçiyoruz.

⚽️ Allah’ını Seven Defansa Gelsin!

Defans kadrosu doğal olarak kalecilerden daha kalabalık. Burada biraz zorlanabiliriz ama bir de forvet ve orta saha seçimini düşünün! Bir aralar Fenerbahçe’de top koşturan Roberto Carlos da bu isimlerden biri. Bol seçenek arasından benim dörtlü defansım şu şekilde oluştu: Cafu – Maldini – Cannavaro – Lahm.

carlos

 

⚽️ İtalyanlardan sanat ve futbol karması!

Orta saha oyuncularına geçerken, futbolcu – sanatçı eşleştirmeleri yapıldığı kısım da ilginizi çekebilir. Mesela, Iniesta ile Miro,  Andy Warhol ile Yaya Toure eşleştirilmiş.

⚽️ Taçsız Kral Pele mi? Maradona mı?

Orta saha oyuncuları kısmında isimler giderek arttı ama forvet hattı kadar zengin değil. Bu kısımda isimler bir hayli tanıdık ve ilgi çekici. Burada herkesin aklını kurcalayan bir soruya biz de yanıt aradık ama bulamadık: Taçsız Kral Pele mi? Maradona mı? ? Bu soruyu iki devin sırt sırta duran formalarına bakarken düşünebilirsiniz. Benim beşli orta saha seçimim şöyle oldu: Roy Keane – Ronaldinho – Pele – Zico – Roberto Baggio.

maradona pele

⚽️ Futbol tutku işidir! ?

Şimdi geldik en zor kısıma: forvet seçimi! Benim belirlediğim taktikte sadece bir forvet seçebileceğim için çok zorlandım. Forvet hattındaki isimlerden bir kaçı şöyle: Garrincha – Beckham (neden forvet hattında onu anlamadık belki de süper karizmatik diyedir) – Messi – Ibrahimovic – Ronaldo – Cristiano Ronaldo vs… Burada bitirici vuruşlarına güvenerek Ronaldo’yu seçtim. Bu tercihimi eleştirebilirsiniz, zaten ben de mantığımla değil, kalbimle seçim yaptığımın farkındayım. :)

Serginin son bölümünde belirlediğiniz 11’i, Football Manager benzeri bir simülasyonda diğer ziyaretçilerin takımlarıyla karşılaştırabiliyorsunuz. Takımınıza güveniyorsanız maçı takip etmek heyecanlı oluyor. (Ben 11’ime güvendim ve 3-0 kazandım.)

mac sonucu

Eğer siz de futbolu hayatınızın merkezine yerleştirmişseniz Goal Sergisini mutlaka deneyimleyin. Sergiyi 5 Haziran’a kadar Zorlu PSM’de ziyaret edebilirsiniz. Biletler burada.