Spor

Espor Zamanı

Sahalardan masalara... Sosyal izolasyon günlerinde farklı bir sosyalleşme yöntemi bulmak için küçük bir rehber.

Birçoğumuz sosyal izolasyona adapte olmaya çalışırken, evlerinin bir odasında uzun uzun sanal yolla sosyalleşmeye alışık video oyun tutkunları şu sıralar bıyık altından gülüyor olabilir.

Spor müsabakalarının, olimpiyatların, turnuvaların ileri tarihlere ertelenmeye devam ettiği şu süreçte, enerjilerini mesleklerini icra ederek atamayan bazı sporcular da çözümü, espor işinin ehli olan kişilerle birlikte sanal maçlara ve turnuvalara yönelmekte buldular. Çünkü kitap okumanın, hobilerle ilgilenmenin, yeni yemekler denemenin, temizlik yapmanın, bekleyen tadilat işlerini halletmenin, film/dizi izlemenin, canlı konserleri dinlemenin ve uyumanın yanı sıra zaman geçirmek için yapılacak en mantıklı ve eğlenceli şeylerden biri de video oyunları. İşin daha da güzeli, video oyunları sadece oynayarak değil, espor profesyonellerinin ya da ünlü sporcuların oynadığı efsane oyunları izleyerek de keyif alabilmemiz.

Öne çıkan bazı kapışmaları tüm ev kuşları için sıraladık:

NBA2K20

Madem oynayamıyoruz, o zaman oynuyor gibi yapalım diyen liglere ABD profesyonel basketbol ligi de katıldı. 2K, NBA ve NBPA’in birlikte düzenlediği turnuva 3 Nisan 2020 Cuma günü başlıyor. Aralarında Kevin Durant ve Trae Young gibi yıldızların da bulunduğu 16 NBA oyuncusu Xbox One’da yapılacak turnuvada, teke tek elemelerden geçerek turnuvayı kazanmaya çalışacak. Şampiyon, “NBA 2K20 champion” ilan edilecek ve kendi seçtiği bir hayır kurumuna Coronavirus’le mücadele kapsamında NBA, NBPA ve 2K tarafından 100.000 USD bağışlanmasını sağlayacak.

Kevin Durant ve  Derrick Jones Jr. arasında gerçekleşecek turnuvanın ilk maçını 4 Nisan Cumartesi Türkiye saatiyle 02:00‘de canlı olarak ESPN’de izleyebilirsiniz.

Turnuvayı Twitter hesabından ya da NBA web sitesinden takip edebilirsiniz.

 

Formula 1

Mayıs’a kadar normalde planlanmış olan fakat iptal edilen tüm grand prix’lerin yerine, F1 2019 video oyunu üzerinden sanal yarışlar yapılması planlanıyor. Sezonun ilk yarışı olan Avustralya GP’sinin iptal edilmesinin ardından sonraki 6 yarış da henüz belirlenmeyen tarihlere ertelenmişti. En prestijli pistlerden biri olan olağanüstü Monaco Grand Prix’sinin de iptaliyle birlikte, 2020 sezonunu sabırsızlıkla bekleyen hayranlar için teselli olabilecek sanal yarışların ilki 22 Mart’ta Bahreyn Grand Prix’si için yapıldı. Formula 1 pilotlarından Lando Norris, Nicholas Latifi ve Esteban Gutierrez‘in ve son 6 sezonun şampiyonu Lewis Hamilton’ın kardeşi Nicolas Hamilton‘ın da yarıştığı sanal yarışı buradan izleyebilirsiniz.

Sanal yarışlarla ilgili genel bilgi ve sonraki yarışların takibi için de Formula 1’in internet sitesini inceleyebilirsiniz.

 

NASCAR

3 Mayıs’a kadar tüm yarışlarını erteleyen NASCAR, iRacing ile bir ortaklığa giderek eNASCAR iRacing Pro Invitational Series‘e 22 Mart’ta sanal Homestead-Miami yarış pistinde başladı.
Her hafta yapılması planlanan yarışlara gerçek yarışlar gibi yaklaşan NASCAR, yorumcular ve analistlerle tam kadro katılarak işi ciddiye aldığını gösteriyor.
Yarışlar Fox Sports’ta yayınlanıyor.

Yeni yarışlarla ilgili duyurular için NASCAR‘ı, iRacing‘i ya da Fox Sports‘u takip edebilirsiniz.

 

Sanal La Liga Turnuvası

Futbolu en az bizim kadar ciddiye alan İspanya’da geçtiğimiz günlerde lig süresiz şekilde askıya alındı. Bunun üzerine İspanyol espor sunucusu Ibai Llanos, Twitter üzerinden futbolculara FIFA atalım mı çağrısı yaptı. Yaptığı teklifin aşırı ciddiye alınmasıyla birlikte birden inanılmaz bir boyuta ulaşan sanal turnuvada İspanyol birinci futbol ligi La Liga takımlarının gerçek oyuncuları 5 aşamadan geçerek takımlarını şampiyon yapmaya çalışacak.

Yayınladığı turnuvayı aynı zamanda UNICEF’in Covid-19 mücadelesine fon yaratmak için de kullanan Ibai’ı Twitch üzerinden takip etmek ve İspanyol futbolcuların FIFA kapışmalarını izlemek için tıklayın.

İspanyolca bilenler için ek hizmet: Ibai’ın Twitter hesabı.

 

Sanal maçlar, yarışlar ve turnuvalarla ilgili listemizi güncellemeye devam edeceğiz.

Takipte kalın, #EvdeKalın…