Güncel

Eşsiz bir gösteri: 1923 Müzikali

Cumhuriyetimizin 100. yılında tekrar Bandırma’dan kalkan vapurun içinde aynı heyecanı hissetmek ister misiniz?

Cumhuriyetin kuruluş hikayesini yeni nesillere aktarmak amacıyla sahnelenen 1923 müzikali sizlerle buluşmak için hazır. Gelin, Türkiye tiyatro tarihinin en kapsamlı çalışması olan 1923 müzikalinin hikayesine ve eşsiz kadrosuna bir göz atalım.

1923 Müzikali Konusu

Kapsamlı bir hazırlık sonucu hazırlanan 1923 müzikali, Cumhuriyet’in 100. yılı düşünülerek hazırlanmış bir proje. Bu eşsiz müzikalin konusu oldukça ilginç. Türkiye tiyatro tarihinin en kapsamlı yerli müzikal projelerinden biri olmaya aday olan müzikal, günümüzde Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne yapılan bir okul gezisiyle başlıyor. Okul gezisinde müzede kaybolan dört arkadaş bir anda kendilerini Bandırma Vapuru’nda bulmanın şaşkınlığıyla Milli Mücadele yıllarına geri dönüyorlar.

Milli Mücadele’nin fitilini ateşleyen Bandırma Vapuru’ndan Meclis’in açılışına, Türk Ordusu’nun 9 Eylül’de İzmir’e girmesiyle sonuçlanan Büyük Taarruz’dan cumhuriyetin kuruluşuna…

Türkiye Cumhuriyet’inin dönüm noktalarına uzanan bu büyük ve heyecanlı serüvene tanıklık eden dört arkadaşın hikayesinde seyircileri farklı dans koreografileri, canlı orkestra ve etkileyici bir kadro bekliyor.

1923 Müzikali Dev Kadro!

Türkiye tiyatrosunun efsane isimleriyle hazırlanmış olan 1923 müzikali sadece yerli değil aynı zamanda yabancı pek çok ünlü ismin hayata geçirdiği ortak bir çalışma. Yekta Kopan, Mehmet Ergen ve Mert Dilek’in efsane kalemleriyle hayat bulan bu müzikalin yönetmenliğini Lerzan Pamir ve Mehmet Ergen üstleniyor. İzleyenleri Milli Mücadele’nin ilk yıllarındaki Bandırma Vapuru’nun içinde hissettirecek müzikalin müzikleri ödüllü besteci Tuluğ Tırpan’a, koreografisi ise Beyhan Murphy’ye ait.

Milli Mücadele’nin ruhunu iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu müzikalin arkasındaki profesyonel isimler saymakla bitmiyor! Eserin, tarihi gerçeklerini seyircilere doğru bir şekilde aktarmak amacıyla İstanbul Üniversitesi’nden Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan müzikalin tarih danışmanlığı görevini üstleniyor.

Müzikalin tasarım sürecindeki isimler de oldukça çarpıcı! Dekor tasarımında İngiltere’de pek çok kez Yılın Tasarımcısı ödülü almış olan Robert Innes Hopkins, kostüm tasarımında pek çok ünlü müzikalde emeği bulunan Gül Sağer, ışık tasarımında yine pek çok ödüle layık görülmüş Malcolm Rippeth ve multimedya tasarımında Douglas O’Connel gibi önemli isimler ön plana çıkıyor.

Gelelim oyunculara…

200 kişilik kocaman bir ekibin ortak yürüttüğü çalışmanın nadide ürünlerinden biri olan bu müzikalin başrollerini Kerem Alışık, Özge Özder, Ece Dizdar, Elif Gülalp, Ülkü Hilal Çiftçi, Metin Boray Dikenelli ve Ozan Persentili paylaşıyor.

Prömiyerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapan müzikal, sanatseverleri Zorlu PSM’de misafir ediyor.

Sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde hayat bulacak müzikalin biletleri hızla tükeniyor. Milli Mücadele ruhunu iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu eşsiz performansın Mayıs ve Haziran biletleri sınırlı sayıda, tükenmeden alın.