Sanat

Sezonun En İyi Oyunları

Topuklu Terlik Süt Yapar

Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun yeni sezon oyunu “Topuklu Terlik Süt Yapar” güçlü bir oyuncu kadrosuyla sahneleniyor. Başrollerinde Yeşim Kocak, Durul Bazan, Ali İl, Füsun Kostak, İpek Türktan Kaynak ve  Mert Aykul’un yer aldığı oyun Figen Şakacı’nın “Pala Hayriye” romanında geçen “Pişti” hikâyesinden uyarlanmış.  40’lı yaşlarına merdiven dayamış, cinsiyet rolleriyle benliği arasında sıkışmış bir kadının, anne olup olmamakla; dünyaya bir türlü ayak uyduramamakla ilgili git-gellerini mizahi bir dille anlatıyor.

Bilet almak için tıklayın.

Pencere

haluk

Yönetmenliğini Birkan Uz’un üstlendiği  “Pencere” bir ayrılığın ardından yeni bir hayata başlamak üzerine. Sahnede usta oyuncu  Haluk Bilginer, Esra Bezen Bilgin ve Kürşat Demir yer alıyor. İngiliz yazar David Hare imzalı oyun  sayısız ödül kazanmış bir modern tiyatro örneği.

Bilet almak için tıklayın.

Ölüm Yakalar

olum_yakalar

İbrahim Kendirci tarafından yönetilen oyun Jean McConnell – Miles Tripp’in kaleminden çıkmış. Oyun, kamp yapan 4 arkadaşın tuhaf maceralarını anlatıyor. İbrahim Kendirci’yi de sahnede görüyoruz. Ağır oyunlardan sıkıldıysanız ve kara mizah seviyorsanız “Ölüm Yakalar” tam size göre.

Bilet almak için tıklayın.

Veronalı İki Centilmen

William Shakespeare’ın ölümünün 400. yılında ilk oyunu olan “Veronalı İki Centilmen” Duru Tiyatro’da tiyatroseverlerle buluşuyor. İdeallerinin peşinde koşmak için dostlarından ve yaşadığı yerden ayrılan Valentine’le, aşkı uğruna tüm ideallerden hatta kendisinden vazgeçen Proteus: iki yakın dost, iki candan arkadaş.  Başrollerinde Hakan Can Kargidanoğlu, Kerim Altınbaşak ve Ezgi Yentürk’ün oynadığı kalabalık bir oyuncu kadrosula sahnelenen oyunun müzikleri Durucazz ekibi tarafından yapılıyor.

Bilet almak için tıklayın.

Sermiyan Midnight

sermiyan-midnight

Oyuncu Sermiyan Midyat; yönetmenlik, dizi ve tiyatro oyunculuğu alanındaki tecrübelerinin üzerine  stand-up gösterisini de ekliyor. Daha önce “Ay Lav Yu”, “Hükümet Kadın” ve “Hükümet Kadın 2” filmlerinde senarist, yönetmen ve oyunculuğu üstlenen Midyat;  Sermiyan Midnight adını verdiği gösterisinde sözünü sakınmadan güldürüyor.

Bilet almak için tıklayın.

Münaşaka

munasaka_

Yılmaz Erdoğan 12 yıllık aranın ardından tek kişilik oyunu ”Münaşaka” ile sahnelere dönüyor. Oyunda, Hollywood’daki maceraları, Cannes Film Festivali’nde yaşadığı komik olaylar ve içsel yolculuğu üzerinde çok çeşitli konulara değiniyor. Yolculuk teması üzerinde kurgulanan gösteri yer yer duygulandırıp, yer yer güldürüyor.

Bilet almak için tıklayın.

Bütün Kadınların Kafası Karışıktır

Ece Temelkuran’ın aynı adlı kitabından esinlenerek yazılan komedi oyunu “Bütün Kadınların Kafası Karışıktır” aynı apartmanda oturup birbirinin hikayesinden haberdar olmayan üç kadının kesişmesini anlatıyor. Yeni sezonda bünyesine Füsun Demirel’i de katarak seyirciyi güldürmeye devam eden oyunun başrollerinde Deniz Çakır, Zeynep Kankonde, İpek Türktan Kaynak ve Kadir Çermik yer alıyor.

Bilet almak için tıklayın.

Bir Delinin Hatıra Defteri

bir_delinin_hatira_defteri_genco_erkal

Tiyatro sahnesinin en usta oyuncularından Genco Erkal, Nikolay Gogol’un en sevilen öykülerinden olan bir Delinin Hatıra Defteri ile seyirciyke buluşmaya devam ediyor. Yapımın 50 yılını kutlayan bu  klasik oyun mutlaka izlenmeli. Tabi bilet bulabilirseniz.

Bilet almak için tıklayın.