MÜZİK

Sıcağın Rehavetinden Kurtulmanın 5 Yolu!

Yaz aylarının rehavetine kapılıp hayatı ağırdan almayın! Sonbahar yaklaşırken işte size kendinizi mutlu hissedip canlanmanız için 5 öneri…

Detox ile arının.

Yazdı tatildi derken farklı rotaların mutfak kültürleriyle kendinizi kaybettiniz. Kahvaltısı, deniz sonrası atıştırmalığı, akşamüstü kokteylleri, meze sofraları derken ipin ucu kaçtı. Yeni bir mevsime geçerken üzerinizdeki fazla ağırlıkları atmak için bizim önerimiz; sizin için programlanmış içecek setlerine tonlarca para harcamadan da yapabileceğiniz Ayurvedic Detox.

Ayurveda; kökeni 3000 yıl öncesine dayanan, Hindistan’dan çıkma eski bir felsefi yaklaşım ve tradisyonel bir tedavi yöntemi olmakla birlikte “Hayatın Bilgisi” anlamına gelir. Günümüzde; dengeli beslenerek sindirim sistemindeki düzensizliği iyileştirmek, masaj terapileri, bitkisel gıdalar ve meditasyon ile birlikte yeniden doğuş için Batı tıbbına alternatif bir terapi biçimi olarak kullanılıyor.

ayurvedic çay

½ demet maydanoz, 4 demet pazı, ½ adet pembe greyfurt, ½ adet salatalık, ½ adet zencefil, 2 sap rezene, 1 adet tarçın çubuğu ile hazırladığınız detoks suyunu 1 hafta boyunca için. Sindirim sisteminizi canlandırmak için etkili bir karışım olacaktır.

Doğa aktiviteleri ile bedenen canlanın.

Yaz bitmeden güzel havaları değerlendirip kendinizi doğaya bırakın. Doğa aktiviteleri ve temiz hava ile birlikte yapacağınız nefes egzersizleri, üzerinizdeki gerginliği atmanıza ve bütün hücrelerinizin uyanmasını sağlayacaktır. Böylece spor salonlarına tıkılıp kalan mutsuz insanların aksine, rahatlamış ve enerjik hissedeceksiniz. Bizden size birkaç öneri: Belgrad ormanında kulağınıza müziğinizi takın ve bütün düşüncelerden uzaklaşmak için koşun. Kalamış-Bostancı sahil yolunda sizler için ayrılmış özel bisiklet yolunda gönül rahatlığıyla bisiklete binin. Eğer zevkleriniz için para harcamayı seviyorsanız, bu sefer de farklı bir şeyler deneyin ve Kilyos’ta Kitesurf dersleri alın. Denizin üzerinden gökyüzünde süzülme hissi ve coşkusu bütün içinizi kaplayacaktır.

koşu

Performans sanatları ile keyfinize keyif katın.

Yaz sezonu, festival ve açık hava konser sezonu demek. Bol bol dans ettiniz ve eğlendiniz. Ancak yaz bitiyorken de üzerinize hüzün çökmesin. Sonbahara girer girmez içeriği bol bir performans sanatları takvimi sizi bekliyor. Zorlu PSM, sonbaharda bizi Mamma Mia ve Romeo&Giulietta müzikalleri ve yumuşacık bir Diana Krall konseri ile karşılıyor. Salon İKSV etkinlik takvimini incelemekte de fayda var. Yaz bitmeden sonbaharı düşünemem diyorsanız; Enrique Iglesias, Turkcell Yıldızlı Geceler ve niceleri Biletix’te.

Daha önce denemediğiniz el uğraşları edinin.

Günlük koşuşturma arasında kendimize vakit ayırmaya zamanımızın olmadığı bir devirdeyiz. Bahane üretmeyi bırakın ve sırf kafanızı boşaltmak ve işe yarayıp bir şeyler yaratabildiğinizi görmek için hobi atölyelerine katılın. Son dönem trendlerinden birkaçını sizler için seçtik.  Ahşabın kokusu ve hikayeleri ile alet kullanma becerinizi birleştirip, harika kompozisyonlar yaratacağınız ahşap oyma atölyesi güzel bir başlangıç olabilir. Alevde cam şekillendirme sanatı, bir nevi sanatsal terapi olarak da sıklıkla kullanılmaktadır. Aleve odaklanarak günlük endişe ve sıkıntılardan uzaklaşırken, rengarenk camlardan türlü şekiller yaratarak sevdiklerinize güzel hediyeler hazırlayabilirsiniz. Daha modern ve kişisel zevklerinizin ön plana çıkabileceği bir atölye arıyorsanız, el yapımı takı atölyesine kaydolabilir, kendi tasarladığınız takılarla arkadaşlarınıza havanızı atabilirsiniz.

cam2

Fotoğrafçılık ve MSA’da Food Styling eğitimi ile dönemin popüler trendlerini takip edin.

Herhangi bir sanat dalına yeteneğiniz yoksa, fakat kreatif bir bakış açınız olduğunu düşünüyor ve sanatsal yönünüzü bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız, fotoğrafçılığa merak salabilirsiniz. Teknik detayları öğrenebileceğiniz sayısız kitap ve donanımlı internet sitesi mevcut. Günümüzde popülerliği artan bir başka dal ise yemek fotoğrafçılığı ve blogger’lığı. Yemek tasarımı ve prop düzenlenmesi nasıl yapılır en ince detaylarıyla öğrenmek istiyorsanız MSA’nın 14-15 Ağustos’ta düzenleyeceği Food Styling’e Giriş Workshop’u tam size göre. Çektiğiniz fotoğrafları en güzel şekilde değerlendirmek isterseniz de MSA Food Blogging Eğitimi tarihlerini takip edebilirsiniz.

food styling