Röportaj

İletişim konusunda Aşkım Kapışmak’tan öğreneceğimiz çok şey var!

Son zamanlarda TV kanallarında onu çok sık görüyoruz. Kitaplarını okuyoruz, gösterilerine gidiyoruz.

Çoğu insan onu okudukça, izledikçe hayatının akışının değiştiğini söylüyor.

Aşkım Kapışmak, kendini, çevresindekileri ve deneyimlediklerini analiz edip izleyicilerle paylaşıyor.

 “3 Eğitim 3 Sertifika”  programına gittiğimizde, kendisinin de beklediğimiz gibi sıcak, içten, pozitif olduğunu fark ettik.

Harika bir gösteriden önce, merak ettiklerimizi sorduk ve içtenlikle sorularımızı yanıtladı.

Gösteride bizi neler bekliyor?

3 saatlik bir seminer, 3 bölümden oluşuyor

Birinci bölümde insanlar biraz kendileriyle yüzleşiyor. Beyinlerinin hangi kısımlarını kullandıklarını fark ediyorlar. Böylece iş ve özel hayatlarındaki insanları veya partnerlerini bilinçli şekilde analiz etmeye başlıyorlar

İkinci bölümde geçmiş yaşantıya, acılara, sıkıntılara vurgu yapıyoruz. Sorunlar nasıl çözülür, acıyla nasıl yüzleşmek gerekir bunları öğreniyoruz. Bu bölümde devreye motivasyon ve performans giriyor.

Üçüncü bölümde tamamen kendini tanıyan ve kendini algılayan bir bireyin hayatla nasıl iletişim kurduğunu anlatıyoruz. Bu bölümde izleyiciler beden dili sayesinde ikna kabiliyetlerini nasıl geliştirebileceğiğini öğreniyor. Bu program interaktif bir program. İçinde küçük oyunlar var. Klasik eğitimlerden çok farklı, stand-up tarzı içinde psikodram, psikomedi var.

Materyalist anlatımları sevmediğini ve bu eğitimin eğlenceli bir anlatım olmasını istediğini de vurguluyor.

askimkapismak

Gösteride özellikle izlememizi istediğiniz birşey var mıdır?

Özellikle beyin lopları kısmı çok önemli. İzleyicilerin, beynin hangi bölgesinde acılar, hangi bölgesinde hazlar olduğunu bilmeleri çok önemli.

Bilinçaltı nerede, bilinç nerede bunları görmeleri gerekiyor.

Baş ağrılarının neyden kaynaklandığını bilmiyorlar. Stresten mi, geçmişten mi, anlık düşünmekten mi fark edemiyorlar. Bu bölümü izleyenler tüm sorularına cevap buluyor.

 

İletişim konularıyla derinden ilgilenmeye ne zaman başladınız?

Gülerek cevap veriyor; 7-8 yaşında, mahalledeki konu komşuyu inceleyerek başladım. İnsanları, yetişkinleri dinlemeyi seviyordum. Eve gelen teyzelerin sorunlarını dinliyor anneme yorumlar yapıyordum.

 

İletişimde kadınlar mı daha yetenekli yoksa erkekler mi ?

Kadınlar! (Çok net bir ifadeyle söylüyor.)

 

Hiç iletişimde zorlandığınız oldu mu?

Tabi ki oldu. Gizli kişilik bozukluğu olan insanlarda iletişim kurmakta zorlandım sonra gizli kişilik bozukluğu olduğunu anlayınca ona göre iletişim kurdum.

 

askim_kapismak

En son hangi konsere gittiniz?

3 Hafta önce Ankara Jolly Joker’de Fettah Can’a gittim.

 

“Konseri olsa da gitsek” dediğiniz biri var mı?

Son zamanlarda sesini çok beğendiğim bir isim var; Gülden Mutlu. Onu solo dinlemek isterim.

 

Sahnede her zaman siyah giyiyorsunuz, nedeni var mıdır?

Evet sahnede özellikle siyah giyiyorum.

Fazla uyaran renkler olunca dikkat oraya gider. Siyah giyildiğinde, izleyiciler sadece konuşmalara ve mimiklere odaklanır. Dolayısıyla sahneye çıkan herkesin siyah giymesini tavsiye ederim. 

 

Biletix Blog okuyucularına bir mesajınız var mıdır?

Biletix bir marka, insanlar etkinliğe, konsere, uzmana, artık her şeye Biletix’le ulaşıyor. Biletix artık kültürel bir platform olmuş durumda. Oraya insanlar giriyorsa, dokunuyorsa insanlara söyleyeceğim tek şey var; Hayatta insanı mutlu eden tek şey bilgidir. İnsan bilgiye ne kadar ulaşırsa stres, depresyon ve mutsuzluk o kadar azalır. Eski ve az bilgilerle ömür geçirirsek mutsuz oluruz. Öğrenmeye araştırmaya devam etmeliyiz.

 

Röportaj: Gökçe Uyumaz