MÜZİK

Yazın İstanbul’da Yapılacak 6 Şey

Memlekette tatil sezonu başladı. Gönül ister ki tüm yaz boyu tatil yapalım ama ne yazık ki hayaller ve gerçekler her zaman denk düşmüyor. Biz de durduk ve düşündük, yaz sezonunu şehirde geçireceklere bir öneri listesi hazırladık.

İşte karşınızda İstanbul’da yazın yapabilecekleriniz…

1-İstanbul’a yakın kaçamak yerleri keşfedin.

Tatile gidecek nakitiniz ve vaktiniz yoksa, İstanbul’un yakın çevresindeki güzellikleri keşfedin. Herkesin tatil anlayışı farklıdır elbet, her zevke göre yakın kaçamak seçenekleri de mevcut. Kamp yapmayı sevenler için arabayla 1-2 saat uzak mesafedeki Düzce Melen veya İzmit’te bulunan İnönü Yaylası’nı akılda bulundurabilirsiniz. Yürüyüş parkuru ve kamp alanlarıyla İnönü Yaylası kafa dinlemek için güzel seçeneklerden. Yolları biraz engebeli olabilir, fakat yaylayı görünce buna değdiğini anlıyorsunuz. En batısında kalmasına rağmen şelale ve uçsuz bucaksız ormanlarıyla biraz Karadeniz’den manzara çalar. Gözleri büyüleyen Düzce ise kesinlikle görülmeye değer. Çadır fikri sizi ürkütüyorsa rafting, ATV, paintball gibi çeşitli aktiviteler de yapabileceğiniz Tahura Park, orman içerisine kurulmuş bungalovlarıyla size dört dörtlük bir keyif imkanı sunuyor.

Düzce Melen rafting

2-Kim demiş İstanbul’da denize girilmez diye?

Masmavi bir deniz, ayak bastığınızda tüm yorgunluğunuzu alıp götüren kumsallar ve içinizi ısıtan sımsıcak bir güneş… Bu keyfi yaşamak için uzaklara gitmeye gerek yok. Hele arkadaşlarınızın tatilde çekilen denize karşı pedikürlü pozlarını ya da selfie karelerini görüp hayıflanmaya hiç gerek yok. İstanbul’un yakın çevresinde de bu keyfi yaşamak mümkün. Şehirden uzaklaşmadan gidebileceğiniz en yakın adres şüphesiz Kilyos. Maslak’tan devam edip ormanlık yollar arasından kolaylıkla ulaşabileceğiniz Kilyos, şehrin merkezine sadece yarım saat uzaklıkta. Yan yana dizi dizi plajlar ve Babylon Kilyos, Suma Beach herkes için uygun. Yol üzerinde denk geleceğiniz köy pazarları ile balıkçılar da cabası. Başka bir seçenek Marmara Denizi’nin ortasında Kapıdağ Yarımadası’nın uzantısındaki adalar grubunun incisi Avşa Adası. İstanbul’dan deniz otobüsüyle 2 saat 45 dakikada dantel gibi koylar ile altın renkli kumsalların içinde bulabilirsiniz kendinizi. Trakya’nın incisi Kırklareli’ne bağlı İğneada’yı da unutmamak gerek. Upuzun kumsalı ve 150 yıllık geçmişi bulunan meşhur deniz feneri ve yemyeşil ağaçlarla huzura ereceğiniz Longoz Ormanları, unutulmaz bir hafta sonu kaçamağı yaşatmak için sizleri bekliyor. Kabataş ve Kadıköy’den sürekli vapur seferleri kalkan Heybeli, Burgaz, Kınalı ve Büyükada’yı içinde barındıran Prens Adaları’nı da unutmayalım.

İğneada ile Kıyıköy arasındaki sahiller (*) Igneada and Kiyikoy, shores

3-Şehir içindeki en güzel yürüyüş parkurları

Avrupa’daki gibi şehrin göbeğinde kilometrelerce genişlikte park ve bahçelerimiz yok belki ama şahane yürüyüş parkurlarımızın olduğu bir gerçek. Tam bir oksijen deposu olan 6.5 km’lik yürüyüş parkuruyla Belgrad Ormanı, spor salonlarına tıkılıp koşmaktansa yaz sıcaklarında güzel bir alternatif. Anadolu yakasının taksisiyseniz de Bostancı’dan Fenerbahçe’ye uzanan içerisinde bisiklet parkuru, yürüyüş yolu, basket sahaları ile içeceğinizi alıp saatlerce güneşlenebileceğiniz geniş çimenlik alanlar bulunuyor. Özellikle Caddebostan sahil kısmına gelirken köpeğinizi ve gitarınızı kapın ki, çevredeki güzel insanlarla sosyalleşme fırsatı yakalayın. Aynı keyfi ise Avrupa yakasının tarihi yarımadasında güneyinde Haliç, batısında Bizans surları manzarası eşliğinde Balat-Fener yolunda deneyimleyebilirsiniz. Bebek’de keyif molası verip yolunuza devam edebileceğiniz dünyalar güzeli tarihi yalılar ve tekneler arasından geçerek bu keyfi yaşamak niyetindeyseniz de Rumelihisarı’ndan Ortaköy’e uzanan sahil yolu tam size göre.

tahura park

4-İstanbul’un en keyifli terasları & nerede yiyip içmeli?

İşten çıkıp en moda kokteylleri yudumlamak, leziz ve hafif atıştırmalıklarla güzel boğaz manzarasında günü batırmak şüphesiz en güzel şehir aktivitesi. Bunlara örnek, akla ilk gelen Bebek Mangerie olsa gerek. Panoramik bir boğaz manzarası, lezzetli yemekler ve cıvıltılı Bebek kombinasyonu ile hepimizin sevgilisi. NuPera Teras ve Robin’s Galata da tarihi yarımada manzarasına serpiştirilmiş boğaz manzarası keyfini yaşayıp keyifli bir günbatımı geçirebileceğiniz mekanlardan. Gurme kokteyller ile miksoloji sanatından nasibinizi almak istiyorsanız Hudson, Escale, 5 Cocktails & More, Alexandra Cocktail Bar ve Colonie önerilerimiz arasında.  Akşamüstü keyfinizi akşam yemeği ziyafetine dönüştürmek isterseniz de Mikla, Ferahfeza, Neolokal ve Leb-i Derya güzel birer seçenek olabilir. Ya da vurun kendinizi Arnavutköy’e, rakı-balık keyfine doyun. Seçim sizin!

bebek

5-Şehir festivalleri

İstanbul’un bir diğer güzel yanı da festivalleri. Mayıs ayından başlayarak tüm yaz boyu devam eden festivaller dizisi her türlü müzik zevkine hitap eder nitelikte. Jazz’dan klasik müziğe, elektronik müzikten rock festivallerine hangi tınıları kovalıyorsanız biletinizi şimdiden alıp kulağınızın pasını silmek için ilk adımları atabilirsiniz. 27 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 23. İstanbul Caz festivali Laura Mvula, Ernest Ranglin, Hugh Coltman, Joss Stone, Vintage Trouble gibi isimleri ağırlayacak. 1-24 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan ve açılışını İstanbul Borusan Filarmoni orkestrasının yapacağı ve festival boyunca çok değerli isimleri ağırlayacak festival biletlerini şimdiden satın alabilirsiniz. One Love Festival, Babylon Soundgarden, Muse, konser tarihlerini de ajandanıza mutlaka kaydedin deriz.

festival

6-Çeşitli hobiler edinin, yemek yapmayı öğrenin ve yaz partilerinizde harika sofralar hazırlayın!

Bu yaz sıcaklarını evinizin serin balkonunda hatta şanslıysanız şehir gürültüsünden uzak bahçenizde kurduğunuz sofralarla dostlar eşliğinde geçirmek istiyorsunuz, fakat mutfaktaki iddianız davet verecek kadar iyi değilse üzülmeyin. “Mutfağa girmenin yaşı yok, öğrenmenin hiç yaşı yok” diyoruz ve sizi MSA’nın birbirinden çeşitli ve renkli Workshop’larına davet ediyoruz. Taco’dan Sushi’ye, El Yapımı Makarnalar’dan Brunch Keyfi’ne sayısız günlük Workshop seçeneklerinin yanı sıra; sadece el emeğinizi konuşturarak, endüstriyel yöntemlerden uzak, artisan uygulamalarla ekmekten çikolataya, pasta yapımından dondurmaya işin uzmanı olacağınız Artisan eğitimlere bekliyoruz. En geleneksel metotlardan şekersiz dondurma yapımına, taze meyveli sorbe çeşitlerinden kahveli granitaya kadar birbirinden farklı tekniklerle tüm dondurma çeşitlerinin üretim aşamalarını öğrenebileceğiniz Artisan Dondurma ise ailenin en yenisi. Bu yaz dondurmanızı en güvenilir ve lezzetli haliyle kendiniz hazırlayabilirsiniz. Yükselen trend ekşi mayayı ise A’dan Z’ye %100 Ekşi Maya’da öğrenmeniz mümkün. Bu üç günlük programda ekşi mayanın nasıl yapıldığını ve beslendiğini, buğday ve çavdarlı ekşi maya ekmeklerin hazırlanışını ve çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz. Kruvasan, Katmanlı Hamurlar, El Açması Börek, Artisan Ekmek, Pasta Yapımı ve Çiçek Modelleme Teknikleri gibi başlıklar size de cazip geliyor mu?

O zaman MSA’nın eğitimlerine tek tek göz atmanızı tavsiye ederiz. ;)

msa artisan dondurma

davet masasi