MÜZİK

Aerosmith Konserinde Ne Giysek?

Bluesvari, ama çok daha sert aynı zamanda funky ve müstehcen. Hard Rock’ın en ihtişamlı halini onlarla tanıdık.

1970’de sessiz sedasız kanımıza karışmaya başlayan Aerosmith 43 yıldır Hard Rock için hem stil hem de sound öncüsü oldu.

ilk konserlerini Joe Perry’nin annesinin tanıdığı sayesinde bir okulun jimnastik salonunda 6 Kasım 1970 tarihinde veren Bostonlı kötü çocukları canlı izleyebilme ihtimali bile hücrelerimizi titretiyor!

Onlar için kolay değildi, Rolling Stones’un gölgesi ve New York Dolls’un arasından, neredeyse yarım yüz yıllık bir efsane doğdu.

Bu efsane adamları canlı canlı dinlemeye giderken ne giyeceğiz? Steven’a sorsak “mümkünse hiçbir şey” derdi ama bizim önerilerimiz farklı olacak.

1.       Crazy

Liv Tyler ve Alicia Silverstone’un nefes alan her canlıyı kendine köle edecek çekiciliğini yakalamak zor, ama denemeye değer :)

Liv gibi deri bir pantolon, uzun kollu crop top ve altına sıradan bez ayakkabılar. Saçlarına dokunma, sadece koyu renk bir ruj sür (vişne çürüğü mesela) hazırsın! Ne dans ederken makyajın akar ne de zıplamaktan ayağın ağrır. Tüm bu konforu bu kadar seksi görünürken yakalamak zor :)

Alicia gibi eski bir kot şort, crop top askılı bir üst ve salaş bir gömlek de tercih edebilirsin.

crop-top

2.       Cryin’

Tarzımızdan şaşmamak lazım.  Aerosmith’den bahsediyoruz, milyonlarca insana her şarkıda farklı bir haz yaşatıyorlar, sadece bunun hatırına konserde kendi tarzını yansıtabilirsin bence.

Mini çiçekli elbise, Oxford ayakkabılar ve ince kot ceket senin alternatifin olabilir. Ceket önemli, ne kadar dans edersen et Mayıs ayının ortasında, İstanbul’un gece ayazında İTÜ Stadyumu’ndan eve dönüyor olacaksın. Sıkı giyin yavrum, üşütürsün.

floral_maxi_dress

Grunge’ı Alicia’dan öğrendik. Oduncu gömleği ve yüksek belli Jean ile köprüde Bungee Jumping yapan dövmeli kız ergenliğimizin idolü oldu.

3.       Amazing & SweetEmotion

Bordo mini elbise, deri botlar… Hatta Cut Out botların tam zamanıdır. Aerosmith konserine gidiyorsun, sakın topuklu giyeyim deme – zıplamayacaksan da gitme!

Bizim Kötü Çocuklara Tavsiyeler

Gelelim Erkeklere. Sakın bize özen göstermiyorsunuz demeyin. Aslında senin işin çok daha zor dostum. Steve Tyler’ın ihtişamına yetişmek mümkün mü?

Yukarıda saydığımız tüm tarzların ortak noktası sensin. Seni, üstsüz ve bileğine ya da boynuna bağladığın kırmızı bandananla bekliyoruz alana. Yok istemem dersen oduncu gömleği, eskitilmiş yüksek belli kotun ile de gelebilirsin.

Dar kesim kot da tercih edebilirsin. Skinny’nin kralını Steven giyer ama unutma konserdesin, özellikle biletin saha içiyse çok sıkma kendini rahat etmeye çalış.

Beyaz, baskılı, kolsuz tişört ve deri ceket ile de yolunu bulursun. Ama hatırım için o bandanayı tak. Mayıs’a daha çok var, saçını uzat demediğime şükret. Ver o konserin hakkını!

steven-tyler-style

Son tavsiyem moda ile alakasız. Bırakın telefonları, bir daha bu efsane heriflere canlı canlı eşlik etme şansınız olmayabilir. Çılgınlarca dans edin,  Walk This Way ile kendinizden geçin. Jenny Got a Gun’da kapatın gözlerinizi, Dream On’a kadar açmayın. Cryin’ e eşlik ederken nefesiniz kesilsin. Instagram hep burada, Aerosmith’i bir daha zor bulursunuz!

Gülce Özyeşilpınar