MÜZİK

Ünlüler Ne Dinliyor?

Boşuna dememişler “müzik evrenseldir, dil, din, ırk dinlemez.” diye. En büyük dostumuz olan şarkılar bazen ünlü isimlerle ortak noktamız olabiliyor.

Bakalım sizin müzik zevkiniz hangi ünlüyle örtüşüyor?

1- Barack Obama

obama

Bir politikacının mükemmel müzik zevkinin olması gerçekten takdire şayan. Spotify’da paylaştığı listeye bakıp bakıp hayran kaldık. Van Morisson’dan Leonard Cohen’e uzanan bu playlisti mutlulukla dinleyeceğinizi tahmin ediyoruz. Bu liste onun Amerika’nın gelmiş geçmiş en cool başkanı olduğunu kanıtlıyor.

2- Daft Punk

2013’teki albümleriyle bütün müzikseverleri hipnotize eden Fransız ikili Daft Punk’a ait iki çalma listesi mevcut.

İlki Thomas Bangalter’a ait. Thomas’ın dinlediği şeyler, yaptığı müziğe çok yakın. Old-school disco ve dans ritimleri yakalıyoruz.

Daft Punk’ın diğer üyesi Guy-Manuel de Homem-Christo’nun listesi ise popüler kültürden daha çok etkilenmiş. Drake ve Major Lazer gibi hareketli isimler göze çarpıyor.

3- Rihanna

Rihanna bizi şaşırtmayan tek isim oldu diyebiliriz. Pop ve R&B arasında gidip gelen çizgisini, dinlediği müziklerde de bozmamış. Katy Perry, Bruno Mars, Drake gibi isimlerden kendisine hareketli bir çalma listesi hazırlamış.

4- Alex Turner

Rock’n Roll’un son dönemdeki starı Alex Turner da hazırladığı playlist ile göz dolduruyor. Zaten öyle olmasaydı Arctic Monkeys ve The Last Shadow Puppets’a da hayran olmazdık muhtemelen.  Şu İngilizlerin damak tatlarını kıskanmamak elde değil.

5- Katy Perry

katy perry

Popüler müziğin enteresan isimlerinden Katy Perry’nin dinledikleri de kendisi gibi tatlı. 12 şarkılık playlistinde göze çarpanlar; M83, Azealia Banks, HAIM. 

Gelelim yurdum topraklarına… 🎶

6- Rıdvan Dilmen

ridvan dilmen

Müzikle hiç ilgisi olmayan bir adamın neler dinlediğini çok merak ettik. Karşımıza şu isimler çıktı: Deniz Seki, Sezen Aksu, Özdemir Erdoğan, Levent Yüksel, Ajda Pekkan…  Tamamını buradan inceleyebilirsiniz.

7- Ceyl’an Ertem

ceylan ertem

Söz konusu Ceyl’an Ertem olunca, dinledikleri de melankolik oluyor haliyle. Karşımıza Ahmet Kaya, Nazan Öncel, Mustafa Sandal, Yıldız Tilbe ile dolu bir çalma listesi çıktı. Eğer duygu yüklü şarkı sözlerini seviyorsanız bu liste tam size göre. Bu arada Ceyl’an’ın kendisi de turnede, konser tarihi ve detaylarını buraya bırakalım.

8- Demet Akalın

Türkiye’deki Pop Müzik piyasasının en güçlü isimlerinden Demet Akalın’ın şu aralar dinlediği isimler arasında; Gülşen, Berkay, Ebru Gündeş, Ozan Doğulu gibi Türk popçularının yanı sıra Madonna ve Rihanna da var. Listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

9- Bengü

Pop’un tatlı mı talı, seksi mi seksi ismi Bengü’nün listesine de göz attık. Kendisi rotasını uzaklara çevirmiş. Madonna, Rihanna, Mark Ronson, Ed Sheeran, Justin Bieber’ın yanı sıra listede Amy Winehouse da var. Buradan inceleyebilirsiniz.

10- Hande Yener

hande-yener

Hande Yener’in listesi bol bol elektronik müzik içeriyor. Bu da bize, Hande’nin daha önceki albümlerinde kullandığı elektronik altyapılarla ilgili ipuçları veriyor. Demek ki sevdiği müziği yapmaya çalışıyormuş. Major lazer, Robin Shulz, David Guetta, Calvin Harris gibi isimlerin yer aldığı listenin tamamı burada.