MÜZİK

Salon’da Yeni Sezon Maceraya Çağırıyor!

Yeni sezonda Salon'a kimler geliyor biraz karıştırdık!

Salon IKSV'de Yeni Sezon Takvimi

Kiasmos

Salon IKSV yeni dönemine farklı bir projeyle başlayıp Gezgin Salon konseptiyle Beykoz Kundura Fabrikası’nda bir konserle “hoş bulduk” diyor. Salon’un İskandinav müziklerine tutkusunu artık hepimiz biliyoruz. Kiasmos da Ólafur Arnalds’ı sevenler bunu da sevdi tadında İzlandalı bir elektro pop grubu. Biletinizi almadan önce KEXP için kaydettikleri canlı performanslarına bir göz atın.

Dans et

Kiasmos - Full Performance (Live on KEXP)

Roosevelt

Roosevelt, Hot Chip, Simian Mobile Disco tarzı “yumuşak içimli kahve” gibi müzik yapıyor. Sevmemek zor.

Hafif sallan

Roosevelt - Moving On (Official Video)

Zoe Keating

Klasik enstrumanlarla elektronik müziğin birleşimi ilgini çekiyor mu? Kanadalı çellist Keating deneysel tarzıyla pop, elektronik, klasik temaların hepsini tek bir enstrumanda buluşturuyor. Imogen Heap, Amanda Palmer, DJ Shadow, Paolo Nutini  gibi isimlerle sahneye çıkan müzisyenin canlı performansı nasıl olacak bakalım.

Keşfet

Zoe Keating Plays"Escape Artist"

Flunk

Trip-hop son yıllarda yeniden popüler oldu sanki! Flunk 5 stüdyo albümüne rağmen daha çok New Order ve Radiohead’e yaptığı cover parçalarla tanınıyor. Dinleyince akıllara Portishead düşmüyor değil.

Trip-hop’a düş

Minor Empire

Gitarist ve prodüktör Ozan Boz ve vokalist Özgü Özman’ın projesi olarak Toronto’da kurulan Minor Empire bizden olanı uzaklara taşıyıp biraz dolaştırıp, tekrar yuvasına getirmiş gibi. Güçlü bir vokal, bağlamadan yükselen caz tınıları ile Türk Halk Müziği’ni dünya müziğine yakınlaştırmış. Tanımlaması zor gibi ama dinlemesi çok kolay ve bir o kadar da zevkli.

Türkülerle yaşa

Minor Empire - Haydar Haydar

Anthony Strong

Klas bir Caz konseri mi istiyorsunuz? Anthony Strong aradığınız isim. Sesini dinleyip, karar verin.

Kulağına fısılda

On A Clear Day (official video) - Anthony Strong

Mammal Hands

Çok katmanlı, girift müzikleri seviyorsanız Mammal Hands mutlaka listenize düşmüştür. Hiç olmadı GoGo Penguin’i seviyorsanız bu gruba da tutulursunuz. Kendileri geçen yıl biletleri tükenen konserlerinin ardından bu yıl da sahnelerimize geri döndüler.

Kendini kaptır

Mammal Hands - Kandaiki

Nathan Fake

19 yaşından beri deneysel elekronik işler yapan İngiliz DJ bugüne kadar ki en deneysel projesi Providence’ın turnesi kapsamında Salon’da. Meraklısına.

Dans et

Nathan Fake - The Sky Was Pink (James Holden remix)

Papooz

Klibe bakıp kopya çekmeden vokali bir dinleyin önce, tamam şimdi klibe dönelim. Şaşırmadık mı? Fransız ikili, her ne kadar İngilizce müzik yapsalar da müziklerinden Parizyenlik akıyor.

Şaşırt

Papooz - Ann Wants to Dance - (official video)