MÜZİK

Oscar Dedikodusu

La La Land’in bol bol Oscar topladığı 89. Oscar Ödülleri’nin perde arkasında kalan dedikoduları atlamayalım. Gelin birlikte kaynatalım…

Dev Patel ve annesi <3

Slumdog Millionaire’den tanıdığımız ve bu yıl Lion filmiyle hayranlığımızı pekiştiren Dev Patel, törene annesiyle katıldı ve Twitter’da herkesin gönlünü fethetti.

Nicole Kidman’dan bir garip alkış hikayesi

Nicole Kidman leydilik müessesesini bir tık öteye taşıyarak, tuhaf bir alkışlama sistemi geliştirmiş. Kimsenin anlam veremediği bu alkış hareketi herkesin kafasını karıştırdı. Belki de içinde bir ironi vardır, kim bilir.

Emma Stone’un totemi: Altın Rengi

“En İyi Kadın Oyuncu” ödülünün en büyük favorisi Emma Stone’du ve de kendisine yakışanı giyerek, törene tanrıça gibi geldi. Hepimizin aklında aynı soru “Ödül alacağını biliyor muydu?”
Aslında bu gelenek yıllardır var. O yüzden işe yarayan bir totem olduğunu düşünüyoruz. Hatırlayalım; Meryl Streep de 2012 yılında altın rengi elbisesiyle Oscar’ı kazanmıştı.

Skandal mı? Show mu? Yoksa gerçek mi?

“En İyi Film” ödülü için hali hazırda iki favori mevcuttu

  1. İKSV Galaları’nda izlediğimiz, 14 daldaki adaylığıyla rekor kıran La La Land
  2. !f’in açılış filmi Moonlight

Kazananın La La Land olarak anons edilmesiyle, ekip teşekkür konuşması için sahneye çıktı. Ardından zarfların karıştığını ve aslında ödül sahibinin “Moonlight” olduğu açıklandı.
Şaşıranlar, gülenler, utananlar, sevinenler… Tüm duygular aynı anda Oscar sahnesinde yaşandı. Bu olayın kurmaca bir PR çalışması mı yoksa gerçek bir hata mı olduğu muhtemelen öğrenemeyeceğiz. ama en azından tanıklık etmiş olduk. :)

Alkışlar onun için –> Meryl Streep

Geçtiğimiz günlerde “abartılmış” bir oyuncu olarak lanse edilen Meryl Streep, tüm konuklar tarafından alkışlanarak sinema endüstrisinin başarılı isimlerinden olduğunu bir kez daha kanıtladı.

 

14 dalda aday gösterilen ve 6 dalda Oscar kazanan La La Land, hiç kuşkusuz yılın en çok konuşulan filmi oldu. Filmin müziklerini bir kez daha dinlemek isterseniz, Soundtrack’leri buraya bırakıyoruz.