MÜZİK

[Keşfet] Öğle Arasında Bile İzleyebileceğin Tadımlık Videolar

Diyelim ki uzun bir film izlemek için vaktin yok ama yine de bir şeyler izlemek, kafa dağıtmak istiyorsun. Senin için atıştırmalık videolar / Youtube kanalları önermek istiyoruz. Böylece kafanızı başka şeylerle meşgul etmiş olacaksınız.

Hepimizin gün içinde böyle zamanlara ihtiyacı olmuyor mu?

STOLK

Dot Tiyatro’nun yetenekli oyuncularından İbrahim Selim, Youtube kanalında ülke gündemindeki haberleri zeki bir dille eleştiriyor. Eleştiri konusunda o kadar cesur davranmış ki içinizden “Yürü be!” diyeceksiniz.

Stolk - Aleyna Tilki : Müsadenizle Çocuklar

CEP HİKAYELERİ

Cep Hikayeleri, adından anlaşılacağı gibi size kısa kısa enteresan hikayeler vadediyor. Kadıköy’deki bir kitapçının dramatik bir hikayesi ya da arkeoloji bölümünden mezun olup Pera’da buz satan bir esnaf, pul koleksiyonu yapan vefalı bir koleksiyoner… Söz konusu insan olunca, karşınıza milyonlarca farklı yaşanmışlık çıkıyor. Kafanızı kabuğunuzdan çıkarıp başka hayatlarda kaybolmak isterseniz bu kısa videoları mutlaka izleyin.

Kanber Amca / Cep Hikayeleri No:19

AÇIK BÜFE

Genç komedyenlerin sizi kahkahalara boğacak hikayeleri Açık Büfe’de toplanmış. BKM Mutfak’ın genç yetenekleri desteklediği bu kanal size tadımlık kahkahalar attıracak. Mesela Pamuk Prenses’in gerçek hikayesini bir de Buse Sinem İren’in bakış açısıyla dinleyin.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

Bu arada BKM Mutfak’taki etkinlikleri de bu link üzerinden takip etmeyi unutmayın.

VAR BÖYLE TİPLER

Önerilerimiz arasında en delisi, en psikopatı bu arkadaş olacak. Çünkü kendisi dehşete düşüren gerçekçi tespitleriyle bağımlılık yaratıyor. Araştırmalarımız sonucunda kafası hayli değişik çalışan bir reklamcının işi olduğunu öğrendik. Kendisini tebrik ve takdir ediyoruz. Baştan uyarmak isteriz, gerçekten bağımlısı olabilirsiniz. :)

SUNAY AKIN

Sunay Akın’dan öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki onun YouTube kanalında 15 dakika geçirince bir anda minik minik muhteşem bilgiler edinmiş oluyorsunuz. Mesela bu videosunda Trafik Kurallarıyla Psikiyatri arasındaki bağı anlatmış:

Bu hap gibi videoları yetersiz bulanlara ise Sunay Akın’ın yeni gösterisini öneriyoruz. Biletler burada.

BARIŞ ÖZCAN

Biraz ondan biraz bundan sanat, felsefe, teknoloji üzerine bir şeyler izlemek isterseniz kulaklarınızı kendine çeken ses tonuyla Barış Özcan’ı takibe alın. Farklı konularda hazırladığı, kısa ama şaşırtıcı derecede ayrıntılı videolarıyla birçok televizyon programından daha güzel, belgesel tadında işler yapıyor.

Mandela Etkisiyle Haritaların Ne İlgisi Var?

THE YOUNG TURKS

Hep Türkçe kanallardan gittik ama Young Turks de bizden sayılır. Amerika’nın en etkinli haber podcastlerini yapan ekibin başında Cenk Uygur var. Amerika’nın seçim sürecinde yaptığı haber analizleri, polis şiddeti üzerine düzenlediği eylemler (hatta sonrasında Amerikan polisi tarafından tutuklandı), Cumhuriyetçiler ve Demokratlara eşit derece ateş püsküren açıklamalarıyla dünya gündeminde oldukça yer etti. Sadece siyaset değil, popüler kültürde yer eden her şey üzerine analizler yapan kanal sık sık canlı yayın da yapıyor.

Obama Trying To Protect Public Lands From Trump