MÜZİK

Müzik Dünyasının Tatlı Cadıları

Cadılar Bayramı, ilk çağlarda Paganlar tarafından başlatılan ardından Hristiyanlık ve Amerikan popülizmi ile Batı dünyasında usulen kutlanmaya devam eden bir gelenek. Ezoterik hikayelerle dolu bir Cadılar Bayramı geçirmiyor olabiliriz ama modern kültüre damgasını vuran pek çok kadın sanatçı, içindeki cadıyı sembolik olarak kutsamaya devam ediyor. Nasıl mı? Tabir-i caizse içlerindeki cadıyı saklamaya gerek görmeyen pop ikonları, minik sembollerle ökültizmi yaşatmaya devam ediyor.

Günümüzde hala bütün kadınların cadı olduğunu anlatan kitaplar var. Merak edenlere bir kaç kitap önerelim:

Gelelim müzik dünyasındaki sembolik cadılara… 

🔮 Madonna

Madonna her konsepti, herkesten önce denemiş bir ikon olduğu için ilk aklımıza gelen isim oldu. “Frozen” klibindeki kostümü, klipteki kargalar ve şarkının sözleri başlı başına insanı büyülü bir dünyaya çekmiyor mu?

🔮 Emiliana Torrini

Emilliana Torrini’yi Jungle Drum klibiyle sevdik. Hatırlarsanız o klipte, kalp atışlarını pagan davullarına benzetiyordu. Bundan âlâ cadılık mı olur? :)

Emilíana Torrini - Jungle Drum (Official Video)

Bu arada Emiliana’nın paganizm göndermeli mistik şarkısını canlı dinlemek istiyorsanız İstanbul ve Ankara’daki konserleri es geçmeyin.

Lady Gaga

Gaga, illuminatiyle bağdaştırılmaktan hiç çekinmeden, bütün ökült öğeleri kliplerinde ve performanslarında kullandı… Yaptığı kostüm tasarımları ve sahne şovları da içindeki cadıya paralel olarak ihtişam dolu.

Lady Gaga - Bad Romance (Gaga Live Sydney Monster Hall)

🔮 Katy Perry

Katy Perry de tıpkı Lady Gaga gibi piramitler, göz sembolleri ve mavi saçlar dolu performanslar sergilemekten kaçınmadı.

Katy Perry - Dark Horse (From “The Prismatic World Tour Live”)

🔮 Oh Land

Belki “cadı” değil de peri diyebileceğimiz bir isim Oh Land. Klipleri, sesi ve şarkılarındaki ritimler sayesinde dinleyicilerini her zaman masal dünyasına dahil ediyor. Onun masal diyarına yolculuk yapmak isterseniz, İstanbul, Ankara ve İzmir konserlerini kaçırmayın.

Oh Land - Perfection (Live)

Kendini modern zamanların cadısı olarak tanımlayan tüm kadınların Cadılar Bayramını kutluyoruz! 😇