MÜZİK

İstanbul Modern Tam da Şimdi Gezilir!

İstanbul Modern sadece mekanı görmek için bile gidilebilecek bir müze. Sürekli güncellenen sergi programları ve film gösterimleriyle de hepimizin ilgisini çekecek etkinliklere imza atıyorlar. Uluslararası standartlarda hizmet verecek yeni müze binasına 2019 yılında kavuşacak olan İstanbul Modern’i bugünlerde gezip, bu güzel mekanı ziyaret edip hafızalarımıza kazımak gerek.

Sanatçı ve Zamanı

trem

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında” sözünden esinlenerek farklı coğrafyalardan sanatçıların zaman üzerine eserlerini bir araya getirilmiş. Coşkun Aral, Taner Ceylan, Semiha Berksoy ve Bedri Rahmi Eyüboğlu koleksiyonda yer alan sanatçılardan yalnızca bir kaçı. Resim ve heykel çalışmalarının yer aldığı sergi 31 Aralık’a kadar gezilebilir.

inci

İnci Eviner Retrospektifi: İçinde Kim Var?

Türkiye çağdaş sanatının güncel dönüşümünde etkin rol üstlenen İnci Eviner’in eserlerini bir araya getiren koleksiyon oldukça çarpıcı. Toplumdan dışlanan kadınlık halleriyle başlayıp mülteciliğe kadar uzanan, yabancı kalma, sınır dışında olma durumlarını düşündüren yoğun bir sergi. Özellikle 360 derece çekilmiş, evden kaçan bir kadının deneyimini canlandıran video art aklınızdan çıkmayacak! Sergi 27 Kasım’da sona eriyor, bizden söylemesi.

insaninsani

İnsan İnsanı Çekermiş

Türkiye’de fotoğrafçılık nereden nereye gelmiş? Amatör fotoğrafçılar ve duayenleri bir araya getiren seçkide genellikle insan odağa alınmış.  Osmanlı’dan Cumhuriyet’e, Anadolu’dn İstanbul’a kadar çok farklı işlerin bir araya geldiği fotoğraflar yan yana geldiğinde sanki bir hikaye anlatır gibi. 11 Aralık’a kadar gezilebilir.

lutfu

Türkiye Sinemasında Ustalar: Lütfi Akad

95 yıllık yaşamı ve filmografisiyle Türkiye sinemasının hikayesini yansıtan Lütfi Akad’ın sinemasını inceleyen arşiv sergisi, filmografisinden bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış set fotoğrafları, film kareleri, orijinal senaryolar ve afişler gibi 100 parçalık arşiv malzemesini bir araya getiriyor. Yeşilçam’ın ortaya çıktığı yıllara bir bakış atmak bugünün sinemasını değerlendirmek için de yararlı olacaktır. Sergi 31 Aralık’a kadar devam ediyor.

Ertelemeyin, biletinizi hemen almak için tıklayın.