MÜZİK

Indie Rock Dünyasının Yaramaz Çocuğu Pete İstanbul’daydı!

Geçtiğimiz hafta Peter Doherty garajistanbul sahnesindeydi! Sosyalmedya.co editörlerinden Duygu Arslan da oradaydı ve İngiltere’nin ünlü rock starı Pete’in performansını Biletix Blog okuyucuları için yazdı!

Peter Doherty, ya da bizim onu bildiğimiz, tanıdığımız, sevdiğimiz adıyla Pete, The Libertines ve Babyshambles’ın haylaz front-man’i; müzik dünyasının bad boy’u; alternatif müzik camiasının en yetenekli adamları listesinin ilk 10’una rahat rahat sokabileceğimiz, magazin dünyasının gündeminden skandallarıyla düşmeyen çapkın adamı 3 Nisan Perşembe günü ilk Türkiye konserini garajistanbul’da verdi ve bize “beklediğimize değdi” dedirtti.

Peter Doherty

“Sex, Drugs and Rock’n’Roll” diyerek rock starlığın hakkını her zaman veren Pete, geçtiğimiz sene Eksen On Fair’de izlediğimiz Carl Barat ile birlikte kurduğu indie dünyasının en kült gruplarından The Libertines’i bırakıp Babyshambles sayfasını açmış ve bize hastası olacağımız başka bir grup hediye etmişti.

Sonra “Ben solo takılacağım abi” diyerek 2009’da Grace/Wastelands albümünü bize bağışladı! Tam o sıralarda müzik camiasının olduğu kadar magazin dünyasına da damgasını vuran Kate Moss aşkının her iniş-çıkışını bize bu albümle hissettiren Pete, sonrasında “Grup da iyiydi ya” diyerek Babyshambles’a geri döndü.

Peter Doherty Kate Moss

Bu on parmağında on marifet, bize onlarca hisli şarkı armağan eden adamın ülkemize gelmesini yıllardır dört gözle bekleyen bizler Pete’in İstanbul’a geleceğini duyunca önce dualarımızın kabul olduğuna şaşırdık, sonra çılgına döndük ve hemen Biletix’ten biletlerimizi alarak konser gününü beklemeye koyulduk. Ve geçtiğimiz Perşembe akşamı sevgili Pete’imizi canlı kanlı karşımızda gördük; bir nevi hacı olduk.

Pete, tek başına kocaman sahneyi doldurabilen ve yüzlerce insanı anında avucunun içine alabilen bir adam. Duygulu, melankolik, insanın içine işleyen şarkılarını hem kalbi kırıklara hem de tutkulu aşıkların kalbine gönderirken biz de o gece kendimizi havada süzülüyor bulduk. Akustik gitarıyla notaları ruhumuza gömen Pete Doherty’nin İstanbul konserini tek bir kelimeyle özetlememi isterseniz klişe gibi duran ama cuk oturan şu kelimeyi sarf edebilirim size: “Büyüleyici!”

Peter Doherty

Daha olgun bir Pete’i karşımızda bulduğumuz konserin açılış şarkısının The Libertines’in “Can’t Stand Me Now” olmasından mıdır bilinmez ama yaklaşık 2 saat boyunca kimse yerinden kıpırdayamadı ve tek bir şarkısını bile kaçırmak istemedi. Pete, beklediğimiz gibi ortaya karışık bir playlist ile sahneye çıktı ve The Libertines, Babyshambles ve solo albümü “Grace/Wastelands”den en iyi şarkılarını bu sefer İstanbul için seslendirdi.

Konseri kaçıran ya da konsere gidip doyamayanlar benim en sevdiğim Pete Doherty şarkısı olan “The Last of English Roses”ın bir bölümünü aşağıdan izleyebilir.

Pete Doherty - Last of English Roses ( Live in Garajistanbul Istanbul)

Sonuç olarak garajistanbul’u dolduran ve oldukça kaliteli bir kitle olduğunu rahat rahat söyleyebileceğim yüzlerce seyirciyi Pete o gece mest etti. Yaramaz çocuğumuz her ne kadar bise çıkmayıp konserin tadını damağımızda bıraksa da bir sonraki konserini beklemek için bize bir sebep daha verdi; zira biz ona doyamadık. Umarız Pete Doherty’yi yakın zamanda, tercihen bir yaz festivalinde yeniden izleme şansına kavuşuruz.

Çünkü bir Pete Doherty kolay yetişmiyor!

DUYGU ARSLAN