MÜZİK

O hafta sonu, bu hafta sonu: Rock Off!

Metal için güzel bir gün!

Birden fazla metal grubunu aynı günde, aynı sahnede dinleyebileceğimiz kaç festivalimiz var? Listelemeye kalksak bir yazının içeriğini dolduracak kadar çıkmaz herhalde. O zaman bu hafta sonu Monster Energy Presents: Rock Off 2017‘ye gidiyoruz herhalde! Festival programına bakınca özellikle death ve black metal sevenlerin kaçırmayacağı dünyaca ünlü isimler dikkat çekiyor. Yerli gruplar da hiç fena değil; gururumuz BLACK TOOTH ve doom metal’in İstanbul kalesi SÜLFÜR ENSEMBLE ve kendine has death metal tarzıyla ses getiren MILK HUNTER festivalin ilk grupları olacak.

 Okumama gerek yok, ben şimdiden biletimi alayım!

AMON AMATH

Festivalin en bilinen ismi. İsveçli death metal grubu, geçen yıl yayınladıkları Jomsviking albümüyle ilk defa bir konsept albüm yaptılar. Bütün şarkıların birbiriyle bağlantısı olduğu albümde bir aşk ve intikam hikayesi anlatılıyor. Adını J. R. R. Tolkien’in Orta Dünyası’nda yer alan bir dağdan alan grup görkemli bir Viking dekoruyla sahnede olacak. Bir grupla ilgili daha ne kadar enteresan şey bir arada olabilir ki?

Amon Amarth - Deceiver of the Gods (OFFICIAL VIDEO)

 

BLOODBATH

Gruba death metalin rüya kadrosu denmesinin çok açık bir sebebi var. Buyrunuz kadro: Old Nick (PARADISE LOST), Lord Seth (KATATONIA), Blakkheim (KATATONIA), Sodomizer and Axe (OPETH). Adına yaraşır kanlı sahne görünümleriyle de şovlarını birleştiren ekip hala eski gruplarında da çalmaya devam ediyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Slovenya’daki MetalDays festivalinde bütün gruplarıyla birden programda yer aldılar. Artık bu adamların enerjisini siz düşünün.

Bloodbath - Church of Vastitas (from Grand Morbid Funeral)

NAPALM DEATH

Metalin gitar riffleriyle, punkın davullarını birleştirerek kendine has bir tarz yaratan NAPALM DEATH en çok Scum şarkısıyla tanınıyor. 1987’den beri müzik yapan ekibin, 15 albümü var. Grup, 2015 çıkışlı Apex Predator ile görkemli müziklerini yeniden hatırlattı.

Napalm Death-Silence Is Deafening (Official Music Video)

 

KORPIKLAANI

Folkla metali harmanlayan Finlandiyalı grup bambaşka tarzlarıyla festivalin en orijinal ismi. Gogol Bordello ile üst üste dinlediğinizde bünyenizde acayip bir etki bırakabilir ama tabi neden dinleyesiniz ki? Önemli metal festivallerinden Masters of Rock’taki performanslarından bir albüm yayınlayan grubun canlı kayıtlarına güvendiği kesin. Ayrıca özel tasarım KORPIKLAANI kupalarıyla lisanslı ürünlerde de farklı olduklarını ortaya koymuşlar.

 

KORPIKLAANI - Vodka (OFFICIAL VIDEO)

 

BLACK TOOTH

Metal dinliyorsanız BLACK TOOTH’u mutlaka canlı izlemişsinizdir. İzlemediyseniz de söyleyelim çok şey kaybediyorsunuz. Canlı konserlerinin yanında  izleyiciyle iletişimleriyle de farkını gösteren bu sert adamlar bakın 21 Temmuz Bodrum depreminde neredeymiş!

BLACK TOOTH - "Alive" [OFFICIAL VIDEO]

Kadro bayağı iyiymiş, bilet alıp gidiyorum!