MÜZİK

Günün Şarkısı: Mick Jagger – England Lost

Mick Jagger içini döküyor! Biraz dinleyelim mi?

Rolling Stones’un dışında solo albümleriyle de hala üretmeye devam eden 74’lük delikanlı Mick Jagger Brexit sonrası ruh halini şarkılara dökmüş. “İngiltere’yi arıyorum ama bulamıyorum” sözlerinde yeni jenerasyonu anlayamayan aksi bir ihtiyar gibi değil, görmüş geçirmiş olmasına rağmen etrafında olanlara anlam veremeyen şaşkın bir ifade var. Klipte Galli oyuncu Luke Evans sanki bütün toplum ona düşman olmuş gibi hissederek, herkesten kaçmaya çalışıyor. “Buralardan kaçıp gitmek istiyorum” duygusunu bu kadar iyi hissettiren bir şarkı uzun zamandır dinlememiştim.

Geçtiğimiz günlerde Rolling Stones gitarist Ronnie Wood kendisine kanser teşhisi konduğunu ama kemoterapiyi reddettiğini açıklamıştı. “Artık yaşadığını yaşadım, saçlarımı kaybetmek istemiyorum” diyerek ailesiyle şimdiden vedalaşan müzisyen kanserin yayılmaması için ameliyat geçirdi. Bu savaşı kendine inanarak vereceğini söyleyen Wood ve Jagger’ın geleceğe karşı umutsuzluğu birleşince ortaya parlak bir Rolling Stones portresi çıkmıyor tabi.

Her şeye rağmen bütün bu duyguları dinleyicileriyle paylaşıp, köşesine çekilmeden, hala üreten sanatçılara çok ihtiyacımız var. England Lost‘u dinleyince efsanelere boşuna efsane denilmediğini bir daha anlayacaksınız!

 

Mick Jagger - England Lost (Official Video)