MÜZİK

Grammy biter dedikodusu bitmez!

58. Grammy Ödülleri dün gece sahiplerini buldu. Bize de dedikodusunu yapmak kaldı. İşte Grammy’nin madde madde özeti:

Poker Face’imiz Lady Gaga, bu sefer de David Bowie kılığına girdi

Space Oddity, Changes, Ziggy Stardust, Suffragette City, Rebel Rebel, Fashion, Fame, Let’s Dance, ve Heroes gibi hitleri 7 dakikaya sığdırmaya uğraşan Lady Gaga, David Bowie’ye olan özlemimizin hiç dinmeyeceğini bir kez daha hatırlatmış oldu.

İşte bunlar hep Amerika’nın oyunu (!)

Amerikan müzik endüstrisinin ikonu haline gelen Taylor Swift “En İyi Albüm” ve “En İyi Video” ödüllerini aldı. Şaşırdık mı? Hayır. Çünkü 2015 boyunca YouTube, dinlediğimiz her videodan sonra bize Taylor Swift’in “Bad Blood” şarkısını öneriyordu zaten. Aldığı nefes bile haber olan Swift uzun bir süre daha müzik dünyasının en güçlü ve en çok konuşulan isimlerinden biri olacak belli ki. Çünkü müzik endüstrisi onu desteklemeye devam edecek.

Taylor Swift - Bad Blood ft. Kendrick Lamar

Skrillex, Diplo ve Justin Bieber işbirliği de Grammy’yi kaptı!

“En İyi Dans Şarkısı” ödülü “Where Are Ü” kaydına gitti. Skrillex’in yeteneklerini öve öve bitiremeyen Justin Bieber, bu şarkı ile sadece pop müzik dinleyenlerin sevdiği bir idol olmaktan çıktı. Bieber artık EDM sevenlerin de kadrajında.

Skrillex and Diplo - "Where Are Ü Now" with Justin Bieber (Official Video)

Funk! Yine yeni yeniden!

“Yılın Kaydı” ödülünü 2014’ün Aralık ayında piyasaya çıkan “Uptown Funk” kaptı. Kıpır kıpır mixleriyle bu şarkının Grammy’yi sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Bruno Mars ve  Mark Ronson ortaklığı sayesinde resmen Funk akımı geri geldi. İkili ayrıca “Yılın En İyi Pop Grup Performansı” ödülünü de kazandı.

Mark Ronson - Uptown Funk (Official Video) ft. Bruno Mars

Veeee yılın şarkısı: Ed Sheeran’dan!

Tıpkı Taylor Swift gibi Ed Sheeran da popüler kültürün ikonlarından biri olmuş durumda. Pek çok genç kızımızın romantik prensi konumundaki Ed Sheeran “Thinking Out Loud” ile yılın şarkısı ödülüne layık görüldü. Bitti mi sandınız? Hayır. Ed Sheeran “Yılın En İyi Solo Performansı” ödülünü de kaptı attı çantasına.

Ed Sheeran - Thinking Out Loud (Official Music Video)

Rock’n Roll!

Muse “Yılın en iyi rock albümü” ödülünü alıp evinin baş köşesine koyarken, “En iyi rock şarkısı” ödülünün sahibi “Don’t Wanna Fight” şarkısı ile Alabama Shakes oldu.

Alabama Shakes - Don't Wanna Fight (Official Audio)

 

alabama-shakes-billboard-1000

Demi-Lovato-performance-grammy-2016-billboard-1000

grammys-2016-show-justin-bieber-timbaland-billboard-1000

grammys-2016-backstage-taylor-swift-billboard-1000

Selena-Gomez-signing-guitar-backstage-grammy-2016-billboard-1000

skrillex-billboard-1000

 

Bruno-Mars

beyonce

Justin-Bieber-and-Sam-Smith

 

Tove-Lo-red-carpet-grammy-2016-billboard-1000