MÜZİK

!f İstanbul 2017’den Göze Çarpan İlk Filmler

16 – 26 Şubat gerçekleşecek  !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali‘nin biletleri 3 Şubat’ta satışa çıkıyor. Programında bir sürü saklı cevhere yer veren festivalin ilk bakışta listemize giren filmlerini derledik.

T2 Trainspotting

Trainspotting filminin ne kadar özel olduğunu anlatmak için yeterli sıfat, isim, yüklem bilmediğim için direkt konuya geçiyorum. Hepimizin beklediği T2 !f İstanbul’da! Danny Boyle efsanevi kadroyu eksiksiz toparlamış, Irvine Welsh’in Porno’sundan hafif esinlenerek bir devam filmi yapmış. Muhteşemler katındaki filmlerin devamlarına genelde korka korka gideriz hatta Evan Mcgergor bile Renton’ı yeniden oynamak için acaba artık yeterince İskoç değil miyim korkusuna kapılmış :)  Ama gösterildiği festivallerde en az ilki kadar zamanının ruhunu yakalayan bir film olarak nitelendirildi. O zaman “choose T2” !

Bilet almak için tıkla!

!f İstanbul 2017 - T2 Trainspotting

 

The Lure / Deniz Kızlarının Şarkısı

Küçük Denizkızı masalının modern ve çılgın bir uyarlaması gibi gözüküyor.  Ergenlikte yaşanan ilk aşk, ilk öpücük gibi unutulmaz anları sudan çıkmış balığa benzeterek iki genç denizkızı üzerinden anlatmak kulağa eğlenceli geliyor. Polonyalı yönetmen Agnieszka Smoczynska ilk filmiyle tam keşiflik.

Bilet almak için tıkla!

!f İstanbul 2017 - The Lure / Deniz Kızlarının Şarkısı

 

Anashim Shehem Lo Anı / Kimse Benzemez Bana

Joy, ilişkilerde bağlanma sorunu olan, gezmesi tozmayı, eğlenmeyi seven dünyayı anlamaya çalışan  bir genç kız. Hatta genç yetişkin denen arada kalmış sınıfa dahil diyebiliriz. Bu konuya dair bir çok film izliyoruz, kimisi Frances Ha gibi kalıcı etkiler bırakıyor kimisi bir HBO dizisi kadar bile hatırlanmıyor. Bu filmi özel kılan hikayenin Tel Aviv’de geçiyor oluşu. Farklı bir coğrafyada aynı evrensel duyguların yaşandığını görmek umut verici olabilir. İlk yönetmenliğiyle Hadas Ben Aroya, Latin Amerika’nın önemli festivallerinden,  Mar Del Plata festivalinde En İyi Film Ödülü’nü  almış.

Bilet almak için tıkla!

!f İstanbul 2017 - People That are Not Me / Kimse Benzemez Bana

 

Gacı Gibi

Sokakta seks işçiliği yaparken bir grubun nefret saldırısına uğrayan Deniz’in hikayesini anlatıyor Gacı Gibi. Bacağından yaralandıktan sonra, iyileşme sürecinde gittiği doktorlar, ev arkadaşı Ece ve Esmeray’la gündelik hayatları üzerinden bu kadar nefrete neyin yol açtığı sorusunu soruyor.  “Acaba asıl neden içimizdeki insanları görmek istememeleri olabilir mi?” gibi sorularla konuya sevgiyle yaklaşan belgesel, Mersin İletişim Fakültesi’nde öğretim elemanı olan Serkan Çiftçi’nin ilk filmi.

Bilet almak için tıkla!

!f İstanbul 2017- Gacı Gibi / Hatewalk

 

Fare Filmi / Rat Film

Fare Filmi, Baltimore’un yüz yıllık ‘fare problemi’nin izini sürüp şehirde yaşayan farklı etnik gruplara yapılan ırkçılığın nedenlerini anlatıyor. İnsan neden fareyi sevmez sorusundan yola çıkarak insan ilişkileri üzerine bir film yapmanın cesurca bir yanı var. Dünyadaki her kozmopolit şehre uyarlanabilecek bütünsel bakış açısıyla film indie festivallerde oldukça yankı uyandırdı.

Bilet almak için tıkla!

!f İstanbul 2017 - Rat Film / Fare Filmi

 

Aquarius

60’lı yaşlardaki emekli müzik eleştirmeni Clara yalnız başına yaşıyor. Yaşadığı ev büyük bir “yaşam alanı” yapılacağından apartmanın boşaltılmasına karar veriliyor. Ama hayatta hiç bir şeyin kolayına kaçmayan Clara bu sefer bir inşaat firmasına karşı duruyor. Ne kadar tanıdık bir hikaye değil mi? Aquarius yavaştan gerilime doğru evrilen tarzıyla gösterildiği festivallerde tam not aldı.

Bilet almak için tıkla!

Aquarius Official Trailer 1 (2016) - Sonia Braga Movie

Billy Lynn’s Long Halftime Walk / Billy Lynn’in Uzun Yürüyüşü

Hep son teknoloji ürünü ve oyuncaklı filmler yapıp bir yandan da duygusallığı yakalayan nadir yönetmenlerden Ang Lee yine bir “olay” ile karşımızda. Film, Irak’taki bir çatışmadan sağ dönen Billy Lynn’in perspektifinden eve dönüşü, zafer kutlamaları, kahraman ilan edilmenin psikolojisi ve savaşın geriye bıraktıklarıyla ilgili. Özel bir kamerayla ultra – yüksek kare hızında çekilen sahneler ana karakterin zihnine dalmak için kullanılmış. Nasıl bir görsel şölen olacağını göreceğiz artık.

Bilet almak için tıkla!

!f İstanbul 2017- Billy Lynn's Long Halftime Walk / Billy Lynn'in Uzun Yürüyüşü

 

Christine

Canlı yayında kendini vuran televizyon muhabiri Christine Chubbuck’ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan Christine sinir krizinin eşiğindeki bir insanın çırpınışları üzerine. Filmin özellikle, Rebecca Hall ve nam-ı diğer Dexter  Michael C. Hall’un yer aldığı oyuncu kadrosu hayranlık uyandırdı.

Bilet almak için tıkla!

!f İstanbul 2017 - Christine

 

My Entire High School Sinking / Okulda Deniz Kazası

Çizgi roman/animasyon severlerin kaçırmayacağı bir film My Entire High School Sinking.  Sular altında kalan bir lisede hayatta kalmaya çalışan bir grup gencin komik hikayesi üzerinden ergenlik ve felaket filmlerine yaptığı sayısız göndermeyle eğlencenin dibine vuruyor. Seslendirme ekibi de tadından yenmez: Jason Schwartzman, Lena Dunham, Reggie Watts, Maya Rudolph ve John Cameron Mitchell

Bilet almak için tıkla!

 

!f İstanbul 2017 - My Entire Highschool Sinking into the Sea / Okulda Deniz KAzası