MÜZİK

Dünyadan Çıkış Yolları Burada!

Bu yıl Cappadox bize çok anlamlı bir hikaye vadediyor: “Dünyadan Çıkış Yolları”

Her şeyden uzaklaşmak, fiziken ve ruhen iyileşmek için kendimizi Kapadokya’nın dinginliğine ve iyileştirici gücüne bırakıyoruz. Cappadox’ta derin bir nefes alarak hayatın rutinine renk katıyoruz.

Ne zaman?

18 Mayıs’ta başlayan festival 4 gün sürecek ve 21 Mayıs Pazar günü sona erecek.

Nerede?

Kapadokya’nın tüyleri diken diken eden atmosferinde.

Neler var?

Cappadox’un çıkış noktası yoga. Fakat her yıl festival daha da zenginleşiyor. Bu yıl yine gastronomi, çağdaş sanat, müzik ve açık hava etkinlikleri ile dolu dolu 4 gün geçireceğiz.

Kendi paketlerimizi oluşturabilir miyiz?

Tabii ki evet. Halihazırda var olan Yolcu Paketi, Kaşif Paketi ve Gezgin Paketi’nin yanı sıra kendi paketimizi de yaratabiliyoruz. Tekil biletleri buradan inceleyip, ruhumuza iyi gelecek etkinliği sepetimize ekleyebiliyoruz. Bu arada hatırlatalım; Yolcu Paketi ve Kaşif Paketi şimdiden tükendi. Kalan biletler için acele etmemiz gerek.

Öne çıkan neler var?

Seçmek o kadar zor ki… Her etkinliğin kendine ait büyüsü var. Arkadaş tavsiyesinden çok kendinize hitap eden etkinliği arayıp bulmanız şart. Biletleri seçerken kaybolmamız için etkinlikleri beş ana başlıkta topluyoruz:

  • Yoga
  • Müzik
  • Açık Hava
  • Gastronomi
  • Çağdaş Sanat

Örneğin, içsel ateşi aktifleştirmek isteyenler, festivalin ilk günü gerçekleşecek “Bu Zhong Yi Yuan- İçsel Ateşini Bulmak, Qi Gong” yoga seansında karın merkezindeki ateş enerjisinin (Qi) kaynağını araştıracak, hissedecek ve güçlendirecek, omurga enerjisini uyandıracak. Biletler ve detaylar burada.

Başka bir alternatif de, en güçlü yoga metodlarından biri olan Kundalini Yoga! Kundalini’yi şu cümlelerle anlatabiliriz:

“Duygusal ıstırabı bitirebilmek için, duygusal enerjimizin akmasına izin vermeliyiz. Bunu yaparken duygularımızdan kurtulmuyoruz, sadece onları yüksek ifadelere dönüştürüyoruz; kabul ederek, izin vererek, teslim olarak, sevgi ile.
Biz hayatın sürekli değişen dansına ve aşkına korkusuzca teslim oluyoruz ve içimizden akmasına izin veriyoruz.” Daha fazla detay için buraya tıklayabilirsiniz.

İçsel bir dönüşümden bahsediyorsak Şamanizm’i atlamak olmaz. Tarihin en etkileyici topraklarında, tarihin en eski dinlerinden Şamanizm’deki uygulamaları keşfetmek için şu etkinliği de gözden kaçırmayalım: “Yeni Dünyayı Düşlemek, Şamanizm”

Konserler de bu kadar iddialı mı?

Hem de nasıl! Kaan Tangöze, Büyük Ev Ablukada, Kalben gibi ülkemizin en yetenekli müzisyenlerinin yanı sıra bizi uzak diyarlara götürecek enteresan konserler de var.

Mesela Emma Shapplin ve Mercan Dede, aynı sahnede buluşarak tasavvuf, rock, trance, opera ve şiir arasındaki sınırları ortadan kaldırıyor.

20 Mayıs’taki bir başka güzel buluşma ise AH! KOSMOS ve Acid Pauli konserinde olacak. Festivalin ruhuna yakışan bu konser, festivalcilerin tüm duyularına hitap edecek.

Açık hava etkinliklerine de bakalım mı?

Bisiklet parkurları, vadi yürüyüşleri ve koşular sayesinde hem Kapadokya’nın güzelliklerini keşfedeceğiz hem de hareket özgürlüğümüzü artıracağız.

Tadına bakılacak başka neler var?

Gastronomi konusunda kendimizi epey geliştireceğiz. Şef Mustafa Otar’la tüm pişirme unsurlarının organik malzemeler ve kül, toprak, çamur, odun, taş gibi organik maddelerden oluştuğu Doğada Açık Ateş etkinliği, bizi lezzetin kökenine götürecek. Farklı farklı “Gurme Tadım” atölyeleri de damak tadına güvenenleri ve yeni lezzetler keşfetmeyi sevenleri bir araya getirecek.

Cappadox deneyimine buradan başlayabilirsiniz.