MÜZİK

Balkan Havası Onlardan Sorulur

Dünya müziğinin en neşeli ritmleri Balkanlardan çıkar. Eğlenmeyi, dans etmeyi ve gülmeyi o kadar iyi biliyorlar ki en suratsız insan bile Balkan müziklerine kendini kaptırabilir. Notalarını ve rotalarını Balkanlara çevirmiş gruplar rehavetinizi alır, sizi pamuk gibi yapar!

Kimmiş onlar? 

Beirut

Tabii ki listenin başında Beirut var. Sağolsunlar, sık sık ülkemize gelip enerjimizi yükseltiyorlar.

Beirut - Elephant Gun (Official Video)

Amsterdam Klezmer Band

Bakmayın isimlerinde Amsterdam olduğuna, müzikleri tam “Gypsy” işi. Biraz Parov Stelar‘ı, biraz da Shantel’i hatırlatıyorlar ama yine de oldukça orijinaller. Hatta güzel haber: bu çılgın orkestrayı 25 Eylül’de canlı dinleyebileceğiz. Detaylar ve biletler burada.

Amsterdam Klezmer Band - Oyoyoy (Babylon Central version)

Molotov Jukebox

Molotov Jukebox öyle tatlı bir grup ki tüm şarkılarını sırayla dinledikten sonra insanda gerginlik filan kalmıyor. Canlı performansları da en az kayıtlarda olduğu kadar enerji dolu. Belki yine İstanbul’a gelirler de sabaha kadar dans ederiz.

Molotov Jukebox - I Need It [OFFICIAL VIDEO]

The Freak Fandango Orchestra

Bu orkestra da bol akordeonlu, klarnetli ve kemanlı. Ekip İspanya’da kurulmuş ama grup üyeleri multikültürel. Dolayısıyla onların neşeli notaları da her telden çalıyor.

The Freak Fandango Orchestra - Requiem for a Fish [HD]

Shantel

Koskoca Shantel’i listeye eklemesek olmazdı. “Kırmızı Biber” gezegeninde yaşayan, deli bir adamın müziği nasıl eğlenceli olmaz ki? :)

Shantel CITIZEN OF PLANET PAPRIKA

Gogol Bordello

Bir de New York’ta Roman Punk rüzgarları estiren Gogol Bordello var. Daha önce İstanbul’da ağırladığımız bu çılgın adamları “Party Playlist”lerinize mutlaka ekleyin.

Gogol Bordello - Start Wearing Purple (Official Video)

Balkan havası asıl ondan sorulur: Ciguli

Ciguli, Türkiye’deki müzikseverler tarafından kıymeti bilinmemiş bir yetenek. O kadar marifetli ki, Balkan havalarından Caz’a kadar her müziği icra edebiliyordu. Eğer onu canlı izleme şansını yakalayabildiyseniz, akordeonuyla bütünleştiğinde sahneye yaydığı enerjiye siz de hayran kalmışsınızdır. Ne yazık ki aramızdan erken ayrıldı ama müziğiyle her daim bizi mutlu etmeye devam edecek. Babylon Stüdyoları’nda Kolekif İstanbul ile yaptığı kaydı buraya bırakıyoruz…

Kolektif İstanbul & Ciguli - Binnaz I Babylon Studio Session