Güncel

“Türkiye’ye Gelsin Artık!” Dediğimiz 5 İsim

Bu sene Glastonbury line-up’ında Metallica’nın adı açıklanınca İngilizler “Biz festivalimizde Amerikan metal grubu istemeyiz!” diyerek alakasız bir milliyetçilik gösterdiler. Tabii bunda “Rock festivalinde metal grubunun ne işi var?” hassasiyetinin de payı var. Ama ben yine de bu şımarıklığı nasıl yapıyorlar düşüncesiyle azıcık kızdım. Sonra bir baktım ki İngilizin festival dediğine ben müzik ansiklopedisi diyormuşum.  Glastonbury’nin programında 300’den fazla sanatçı varken tabii ki “Benimkisi Metallica’sız olsun” deme lüksün olur.

Neyse güzel Türkiyemize kafayı çevirirsek Indie/Alternatif rock müziğe gerekli değeri vermiyoruz. Kadıköy’den tüm ülkeye yayılan hipster havasıyla görmek istediğimiz Indie grupları sıraladım. Ama yakında bir konser bilgisi aldım da yazıyorum gibi algılanmasın. Yine de yeterince yazarsak belki de bizi görürler?

 

London Grammar
Bu aralar parladıkça parlayan London Grammar biraz Portishead, biraz Florence and the Machine, biraz da gözyaşı. Solist Hannah Reid’in kristal sesini biz de canlı dinlemek istiyoruz!

London Grammar - Hey Now [Official Video]

 

Lykke Li
I Follow You ile tanımış olabilirsiniz ama takip ettikçe çok daha ötesini bulduğunuz bir müzisyen. Farklı enstrümanlar kullanmayı, sesiyle oynamayı seviyor. KüçükÇiftlik Park’ta serin bir akşamda No Rest For The Wicked dinlenmez mi?

Lykke Li - No Rest For The Wicked

 

Black Keys
Bir davul, bir gitarla nasıl böyle müzik yapılıyor dediğim bir White Stripes vardı, Black Keys iki etti. Hep dans ettiriyor, hep gaza getiriyorlar. Yani bir Babylon’a yakışır sanki.

The Black Keys - Lonely Boy [Official Music Video]

 

Grimes
Kanada’lı Grimes takip ettiğim kadarıyla bu sene bütün festivalleri dolaştı. Sahneye oyuncaklarıyla çıkan küçük bir kız gibi görünse de sesi ve ilginç enstrüman kullanımıyla izleyeni etkiliyor. Çok da meşhur olmadan gelse de izlesek :)

 

Florence and the Machine
Bir ses tüylerini diken diken ediyorsa iyi müzik dinliyorsun demektir. Dikenli sesiyle Florence and the Machine sıradan bir yaz akşamını büyülü bir kızıla boyayabilir.

Florence + The Machine - Spectrum

Sizin görmek için can attığınız Indie grubu hangisi?