Güncel

Kanıtlandı: Konsere Gidenler Daha Mutlu Yaşıyor!

Avustralya’daki Deakin Üniversitesi’nde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, mutluluk ve konserler arasında yadsınamaz bir ilişki var.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Melissa K. Weinberg ve Sanat & Eğitim Fakültesi’nden Dawn Joseph’in yaptığı araştırmaya göre, canlı müzik etkinliklerine katılmak, dans etmek ve müzik ile etkileşim içinde olmak bireysel mutluluğu pozitif etkiliyor.

bireysel mutluluk

Konserlere gidip dans eden ve müzikle düzenli etkileşim içinde olan bireyler, bu etkinlikleri hiç deneyimlemeyen kişilere göre daha mutlu yaşıyor. Çünkü müzik ile etkileşim Bireysel mutluluk (subjective wellbeing – SBW) seviyesini artırıyor. 1000 katılımcı ile yapılan araştırma, bireylerdeki müzik ve duygusal durum arasındaki ilişkiyi gözler önüne seriyor. Bu araştırma, bu konuda yapılacak diğer araştırmalara ışık tutacağı için de ayrıca önemli.

Sonuç?

Pozitif bilim artık bireylerin ruh hali üzerine daha çok eğilmiş durumda. Gülmek, spor yapmak, meditasyon yapmak ve müzik dinlemek gibi mutluluğumuzu artıran eylemler tek tek kanıtlandı. Bu durumda yapılacak şeyler belli. Hayattaki stresimizi azaltmak için kendimizi müziğe bırakacağız…

Kaynak*